Bebek mamasından patates cipsine kadar her üründe bolca kullanılan şeker, ölümcül hastalıklara adeta davetiye çıkarıyor.
Besin endüstrisinin en bol kullandığı, en çok güvendiği ve en ucuza mal ettiği ürünlerden biri şeker. Tadı onu vazgeçilmez kılıyor. Sadece şeker kamışında değil, hububattan meyve ve sebzelere kadar doğada hemen her yerde bulunuyor. VÜCUT ALIŞTIRILIYOR Ama hazır gıdalarda kullanılmak üzere yüzlerce çeşidi yapay olarak da üretiliyor. İstesek de istemesek de, gerekenden ve önerilenden, vücudumuzun baş edebileceğinden çok daha fazla şeker tüketiyoruz. Üstelik bu fazlalığın kaynağı sadece uzak durmamız önerilen ürünler değil. Uzmanlar anne sütünden bebek mamasına, meyve ve sebzelerden pizza ve sosise, hatta peynirden biraya kadar birçok üründe aşırı şeker olduğu yönünde uyarıda bulunuyor. Yeni Aktüel dergisinin haberine göre, bilinçli olarak damak zevkimiz daha çok şeker tüketmeye yönlendiriliyor; ülke mutfakları daha tatlı yiyeceklere meylediliyor. Sonuç ise korkutucu! YAĞDAN DA TEHLİKELİ Obeziteye, kalp hastalıklarına ve bazı kanser çeşitlerine yakalanma riskimiz artıyor. 200 ml elmalı mamada 10 küp şekere eşit miktarda yapay şeker bulunuyor. Yani şeker, en azılı 'beyaz' olan yağdan daha tehlikeli. Üstelik kuvvetli bir silaha sahip; tatlılığa...