* Yağlı, hamurlu ve şekerli besinlerden mümkün olduğunca uzak durun.
* Günde en az beş öğün yemek yiyin; sabah kahvaltısından asla vazgeçmeyin. Üç ana öğünün arasını, meyve veya diğer lifli besinlerle destekleyin.
* Geceleri televizyon karşısında geçen süreyi kısaltın. Ve bu süre içinde kuruyemiş, çikolata gibi abur cuburları yemeyin.
* Mevsim geçiş dönemlerinde ve kış aylarında sıklıkla görülen enfeksiyon hastalıklarından korunmak için, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı edinin. Özellikle vitamin ve minerallerden zengin olan sebze ve meyveler tüketin.
* Vücut direncinin artırılmasında önem taşıyan C vitamini yönünden zengin limon, portakal, mandalina gibi turunçgiller başta olmak üzere, mevsim sebze ve meyvelerinin tüketilmesine özen gösterin.
* Kışın güneşin yeterince kendini göstermemesi nedeniyle kemik ve diş sağlığı için gerekli olan D vitamini ihtiyacının karşılanması için güneşli günlerde yürüyüşlere çıkın. Sofralarınızdan balığı eksik etmeyin.
* Posalı besinlerin tüketiminin azalması sindirim sistemi rahatsızlıklarına, özellikle de kabızlığa yol açar. Kabızlıktan korunmak için, haftada en az 2 kez kuru bakliyat, sebze-meyve ve bol sıvı tüketin.