Gravyer peynirli omlet
Malzeme: 6 yumurta, 2 kaşık zeytinyağı, 1/2 kahve fincanı süt, 4 kahve fincanı rendelenmiş gravyer peyniri, tuz, karabiber.
Hazırlanışı: Yumurta, süt, tuz ve 2 fincan gravyer peyniri çırpın. Tavaya zeytinyağı koyun ve kızdırın. Yumurta karışımını tavaya boşaltın. Omlet katılaşınca diğer tarafına çevirerek kısık ateşte biraz daha pişirin. Tavayı ocaktan indirin, kalan peyniri eşit olarak yayın ve rulo yapın.
Yayla Çorbası Yayla Çorbası Malzeme: 1 orta boy soğan, 2 ölçek tavuk suyu, ölçek pirinç, 2 ölçek yoğurt, tuz, karabiber, 1 yumurta, 2 kaşık tereyağı, limonun suyu, 2 yemek kaşığı kuru nane.
Hazırlanışı: Yağı tencerede kızdırın ve ince kıyılmış soğanları pembeleştirin. Tavuk suyunu ilave edin ve kaynatın. Yıkanmış pirinci ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Ayrı bir kapta yumurtayı yoğurtla birlikte çırpın. Bu karışıma çorbanın suyundan biraz ilave ederek tekrar iyice karıştırın ve yavaş yavaş çorbaya dökün. Kısık ateşte 10 dakika karıştırarak pişirin. Birkaç damla limon suyu ve nane serperek ikram edin.
Ispanaklı ve havuçlu katman Malzeme: 750 gr havuç, 750 gr ıspanak, tuz, 1 bardak irice ezilmiş ceviz, 1 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu, karabiber, tereyağı, 50 gr rende taze kaşar, maydanoz ve portakal dilimleri.
Hazırlanışı: Ispanakları doğrayın, üzerine tuz ekleyip pişirin. Rendelenmiş havuç ve portakal kabuğunun üstüne cevizle karıştırılmış ıspanağı yayın ve kalan havuçla üzerini örtün. Tereyağını eritip üzerine dökün. Rende kaşarı en üste yayarak fırında 1 saat pişirin.
|