Kemik dostu yemek tarifleri
Karnabaharlı pilav Malzeme: 1 bardak pirinç, 1 tane küçük karnabahar, 2 kaşık zeytinyağı, maydanoz, yarım baş soğan, 2 kaşık rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber.
Hazırlanışı: Karnabaharı haşlayın. Soğanı yağın içinde pembeleştirin. Kıvamını alan soğanı ve yağı pirincin üzerine dökün ve pirinci güzelce kavurun. Pirinci ölçtüğünüz su bardağıyla yarım ölçü su koyarak pilavı pişirin. Daha sonra karnabaharları ve tuzunu ekleyin, pilavı birkaç kez çevirin. Kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz ve karabiber serperek sıcak ikram edin.
Sütlü taze fasulye Malzeme: Yarım kg taze fasulye, yarım su bardağı yağsız süt, 1 çorba kaşığı rendelenmiş gravyer peyniri, tuz, karabiber ve kimyon
Hazırlanışı: Fasulyeyi ayıklayın, tuzlu suda haşlayıp süzün. Rendelenmiş gravyer peynirine azar azar yağsız ılık süt katarak iyice karıştırın. Tuz, karabiber ve kimyon serpip fasulyelerin üzerine dökün. Kuvvetli ateşte 10 dakika pişirin.
Lor peynirgüveç Malzeme: 225 gr lor peyniri, 1 kaşık sıvı yağ, 1 küçük soğan, 100 gr mantar, 2 yumurta, 50 gr salam, ceviz, tuz ve karabiber, 25 gr tereyağı
Hazırlanışı: Sıvı yağda kıyılmış soğanları pembeleştirin. Doğranmış mantarları ekleyin, 1-2 dakika daha karıştırıp soğumaya bırakın. Bir başka kapta çırpılmış yumurtaları peynire yedirin. Salam, soğan ve mantarı ekleyin. Ceviz, tuz ve biberi katın. Güveçlere paylaştırın. 200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
|