Tereyağı ve un vazgeçilmezleri
ÇERKEZLER'in 250 çeşit geleneksel yemekleri bulunuyor. En ünlü yemekleri ise bilindiği gibi Çerkez tavuğudur...
ÇERKEZ TAVUĞU MALZEMELER: 1 tavuk, yarım kilo ceviz içi, 1 su bardağı mısır unu, 1 su bardağı buğday unu, 3 yemek kaşığı tereyağ, yarım bardak ısvı yağ, 2 kuru soğan, 10 kurutulmuş kırmızı acı biber, 2 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kişniş, 1 tatlı kaşığı acıka, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber.
YAPILIŞI: Temizlenmiş ve parçalara ayrılmış tavuk yağ ve soğanla kavurun. İçine bol su koyup haşlayın. Acıka ilave edin. Mısır unu ve buğday ununu hamur haline getirin. 6`ya bölünüp kaynayan tavuk suyuna atın. Piştiğinde eti ayrı bir kaba, hamurlar ayrı bir kaba koyun. Kırmızı kuru biberi suda kaynatıp şişirdikten sonar çekirdeklerini ayırın. Biberleri ceviz içini, sarımsağı, kişnişi ve hamurları et makinesinden 2-3 kere geçirin. Bu karışımı tavuk suyu ile boza kıvamında inceltip, makarna süzgecinden geçirin ve ateşte yavaş yavaş kaynatın. Suluysa eritip buğday unu ilave edin, koyuysa et suyu koyun. Fokurdamaya başladığında etleri ilave edip biraz daha kaynatın. Üzerine toz biber ilave edilmiş kızgın tereyağı gezdirin.
|