Anne kahvaltısı
Malum daha çok keyifli konuların yer aldığı bir ek olan Saklambaç'ta yazıyorum. Bu durumda artık size Türkiye'nin gündemi ile ilgili konularının yanında çeşitli tavsiyelerde de bulunmam lazım. Benim gibi sürekli seyahat ettiği için her gittiği yerdeki yemek yenecek, gezilecek, kalınacak yerleri bilen, otomobil delisi bir adamın emin olun ki anlatacak çok şeyi var. İstanbul'dan bir öneri ile başlayalım o zaman. Günün ilk öğünü kahvaltı için bir tavsiye iyi olur. İstanbulBoğazı'nakarşı,eğerzamanlamadoğruiseyunuslarınsuüstündedansettiğibirmanzaraeşliğindekahvaltıyanedersiniz? Tüm bunları yapmak için illa bir yalıda veya Çırağan Sarayı'nda olmanıza gerek yok. Üstelik burularda yapacağınız kahvaltılarla benim önereceğim arasında dağlar kadar fark var. Her yörenin kendine özgü kahvaltı alışkanlıkları vardır. Mesela Vankahvaltısı çok meşhurdur. Hatta İstanbul'da bile artık birkaç tane Vankahvaltısalonu açıldı. Van kahvaltısının güzelliği çeşit çeşit peynirinden gelir. Otlupeynir,küflüpeynir,lorpeyniri tabak tabak önünüze konunca iştahınız daha bir açılır. Ancak bir de hepimizin fellik fellik aradığı bir "Annekahvaltısı" vardır. Kızarmış ekmeğin üstüne yağ sürdüğümüz, yumurtanın rafadan veya illaki sucuklu olduğu, haftada bir veya iki kez yendiği için hep istediğimiz ama annemizin kızartmadan uzak tutmak için yapmadığı kızarmış patatesin bulunduğu bir kahvaltı düşünün. Yanında taze demlenmiş çay... Sıcak lavaş ve onun içine sürülecek bal ve kaymak. Sarısı dağıtılmadan pişirilmiş yağda yumurta. Annemizin özene bezene pazardan seçip aldıklarının tadında olan ve Çanakkale'den gelmiş peynir, zeytin ve domates. İşte bu anne kahvaltısının adresi Rumelihisarı sahilinde bulunan KaleKafe. Birçok kafe bulunduğu için karıştırmanız olası. Rumelihisarı otobüs durağının tam yanındadır yeri. Hava güzelse dışarıda oturabileceğiniz, değilse içeride kaloriferin hemen yanında Boğaz manzarası eşliğinde çayınızı yudumlayabileceğiniz sessiz sakin bir mekandır Kale Kafe. Fiyatları makuldür merak etmeyin. Servis hızlı ve güler yüzlüdür. Yalnız hafta sonları kapıda kuyruk olur. Ya çok erken gideceksiniz, ya da biraz sıra bekleyeceksiniz. CansınAkoral'ın sahibi olduğu mekanın ustası Celal Abi'nin kendi elleriyle yaptığı zeytinli, peynirli ve hatta çikolatalı ekmeklerden sıcak sıcak yemek istiyorsanız güneş doğarken gitmenizi öneririm. Gitmişken bir de benden selam söylemeyi ihmal etmeyin.