EMİR Sultan Türbesi, Bursa'nın güneydoğusunda isminin verildiği mahallede, yüksek bir yerdedir. Türbenin hemen karşısında, iki minareli Emir Sultan Camii vardır. Etrafında büyük bir mezarlık bulunur. Emir Sultan'a komşu olmak isteyen Bursalılar'ın yattığı bu mezarlarda sadece bir kaç Bursalı'nın gömülü olduğu biliniyor. Özellikle Bursa yöresinde yaşayanların ziyaret ettiği türbe, Cuma günleri çok kalabalık oluyor. Emir Sultan, Yıldırım Beyazıd'ın kızı Hundi Hatun'la evlenmesinin ötesinde, adına yapılmış türbe, cami ve hamamı ile yüzyıllardır anılmakta. Asıl adı Muhammed Şemseddin olan Emir Sultan, 1368'de Buhara'da doğdu. Hz. Ali soyundan olduğuna inanılıyor. Bu yönüyle peygamber sülalesinin altın silsilesine dahil ediliyor. Buhara'da doğmalarından dolayı kendisine "Emir Buhari" veya "Emir Şemseddin-i Buhari" dendiği gibi, Sultan Yıldırım Bayezıd'a damat olmasından dolayı da, "Emir Sultan" denilmektedir.
Koyunbaba Türbesi
EDİRNE'nin Eski İstanbul Caddesi'ndeki Koyun Baba Türbesi de çeşitli derdi ve dileği bulunan vatandaşlar tarafından sık sık ziyaret ediliyor. Kısa bir süre önce Edirne Ticaret Borsası'nın restore ettirdiği Koyun Baba Türbesi, özellikle öğrencilerin uğrak yeri. Çünkü türbenin yakınlarında bin öğrencinin öğrenim gördüğü Edirne Lisesi bulunuyor. Öğrenciler sınav öncesi türbede dua ediyor.
Hz. Süleyman Türbesi
İSLAMİYETİN yayılış döneminde 639 yılında Diyarbakır'ı fethettiği sırada şehit düşen Hz. Süleyman ve onunla birlikte şehit olan silah arkadaşları için İçkale'de yaptırılan türbe, yöre halkının adeta umut kapısı. Özellikle Perşembe günleri Hz. Süleyman Türbesi'ne akın eden insanlar iyi bir kısmet bulup evlenebilmek, iş bulabilmek ya da hastalıklarına şifa bulmak için dua ediyor, adakta bulunuyor. Duaları kabul olanlar, daha sonra türbeye gelerek, ziyaretçilere şeker ve lokum dağıtıyor.