Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 18 Eylül 2006
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
'Erkekler kapılarını acılara kapatır'
Mesleğe reklam filmiyle başladı

'Erkekler kapılarını acılara kapatır'

Bu akşam atv'de başlayacak olan 'Erkekler Ağlamaz' adlı dizinin başrol oyuncusu Demet Evgar'a göre erkekler kadınlara göre çok daha dayanıklı.



Son dönem adı, 'beyaz perdede yıldızı parlayan en iyi kadın oyuncu' olarak anılan Demet Evgar, 'Erkekler Ağlamaz' adlı diziyle bu akşam atv izleyicisinin karşısına çıkıyor. 'Beyza'nın Kadınları' ve 'Banyo' filmleriyle büyük sansasyon yaratan Evgar, 'Erkekler Ağlamaz'da idealist bir mimar anneyi canlandırıyor. Serhat Tutumluer ile başrolü paylaştığı dizide Zeynep karakterini canlandıran Evgar, "Sadece kadınları değil, erkekleri de ağlatacak" derken; dizide kendisini etkileyen en önemli olayın "Star dizisi" olmaması olduğunu vurguluyor. Demet Evgar ile bugün ekranlara gelecek yeni diziden, sanat ve özel hayatına kadar pek çok konuda konuştuk:

'ŞİİR TADINDA BİR DİZİ'

*
Daha başlamadan çok konuşulan bir dizide rol alıyorsunuz. Erkekler ağlayacak mı bu dizide? Bu dizide ben Zeynep'i yani çok idealist bir mimar kadını canlandırıyorum. Zeynep, hem kendini bulmak hem de mesleğinde daha da başarılı olmak adına bir süre yurtdışında eğitim almak zorunda kalıyor. Eşiyle yaşadığı büyük tartışmalar sonrasında çocuğunu da bırakarak yurtdışına gidiyor. Döndüğünde ise şok oluyor. Çünkü kocası çocuğunu ondan kaçırıyor. Çok aramasına rağmen evladını bulamıyor. Yani şiir tadında bir dizi. İki taraflı sevgiler ve aşklar işleniyor.

* Acaba bu dizi erkeklere mi özel? Er- kekler daha mı çok etkilenecek diziden? Hayır, dizi insanlara özel. Adı 'Erkekler Ağlamaz' ama zaten erkekler ağlamaz; acıya kapatırlar kapılarını. Bazen görmezden de gelebiliyorlar. Bence ağlamayı bilmeyen gülmeyi de bilemez.

OLAN ÇOCUĞA OLUYOR '

*
Anlattıklarınızdan yola çıkarak burada aslında Türkiye'nin gerçeklerini anlattığı so- nucu çıkıyor. Sizce de öyle mi? Boşanma oranını en yüksek olduğu ülkelerden biri Türkiye. Olan maalesef hep çocuklara oluyor. Bu dizi herkese bir şeyler anlatıyor. Son derece eğlenceli panayırlar, ders alınacak görüntüler var...

* Dizide annesiniz ama gerçek hayatta çocuğunuz yok. Hiç çocuk sahibi olmayı düşünüyor musunuz? Tabii ki anne olmak istiyorum. O aşkı çocuğuma tattırabileceğime inanırsam neden çocuk yapmayayım ki! Yoksa doğurmak için doğurmak değil. Doğurmak kadar güzel bir şey yok. Ama önemli olan, güzel bir eş, iyi bir baba bulmak. Şimdilik ben bunu bulamadım, ama hayırlısı...

* Sizin için son dönemde sinemada yıl- dızı parlayan en iyi oyuncu yorumları yapıl- dı? Siz ne hissediyorsunuz? Sağ olsunlar; bunları başkalarından duymak, istediğim şeyi yaptığımı ve doğru yolda olduğumu gösteriyor. Bir sonraki hedefim için böyle konular, konuşmalar benim dopingim oluyor. Mutluluk duyuyorum.

* Sinemanın ardından şimdi yeni bir dizi... Hiç zorlandığınız oldu mu? Hepsi oyuncunun bir parçası. Tiyatroyu ya da sinemayı baltalayan bir şey yapmadım ve bekledim. Beyza'dan sonra, film tadında bir dizi bu. Teknik ekip ve oyuncu ekibi sinemadaki gibi çalışıyor. Görüntü yönetmeni, ışıkçısı, yani anlayacağınız tüm set, muhteşem bir atmosfer. Ekip harika. Bu dizi tüm Türkiye'ye kendini sevdirecek. Buna inanıyorum. 10 yıldır sahneye çıkıyorum ve eminim ki şu anda kadroda bulunan bütün oyuncular tiyatro yapıyor.

'GÖZÜM DIŞARIDA'

*
İleriki dönemde sinemada yapmak is- tediğiniz nedir? Kendinizi nerede ve hangi projeler içerisinde görmek istersiniz? Sinemayla hayatı anlatmak istiyorum. Tiyatro ve sinemayı birbirinden ayrıt etmeden gücümün yettiğince, çalışabildiğim kadar çok çalışacağım. Burada olsun, yurtdışında olsun, çalışmak istediğim daha birçok yönetmen var. Bizim ülkemizi sinema kurtarıyor. Ancak anlatarak bir şeyler yapabiliriz diye düşünüyorum. Anlatamayınca dert olur. Bunu da en iyi sinemada anlatırız. Ayrıca, ileride yapacağım kendi projemin temellerini de şimdiden atıyorum. Birkaç tane teklif aldım. Yurtdışına açılmak istiyorum. 'Beyza'nın Kadınları' bunun kanıtı. Ama bu ülkede bir şeyler yapılıp dışarı da başarı kazandığını çok da kimse bilmiyor.


İsmail BAYRAK

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Ortalık karışacakAnne olmak istiyor
Saçlar kalbin aynasıdırAvşar dansözmüş!
Pınar gençleri hasta ediyor!Kavga 'Doğa'ya aykırı
Genç ve sağlıklı olunGüzel yıldızların seks...
'Tatlı İbo', Kerkük'te...'2007 benim yılım'
Sponsorluk krize takıldıKeşfetme sırası onda
Ünlü yapımcının Zorlu sanatçısıMeryemce'yi kim vurdu?
Bal yiyen derdine çare buluyorBu kez evlenecekler Bu...
Haberleri yalanladıRol yapmasına gerek kalmadı!
Acil servisAşk mesajları
Günün mönüsüRüya yorumları
GÜNCEL
Çarşamba Çarşamba sınavı
Cinayet ve linç olayları ile gündeme gelen Çarşamba, bu kez de...
Tutun kaçmasınlar
El öpenler zirvesi
Onur portakalı
Nefes kesen kovalamaca
Ayıya saygı, anıta taştı
Ölüm son modelle geldi
SPOR
Aslan'a Aslan'a düğün Kartal'a hüzün
Ali Sami Yen'deki kritik derbide Ümit Karan'ın penaltı golüyle gülen...
Bu Fener ışık vermiyor
100. yıl fiyaskosu
İkisi 6 gol yedirdi
Trabzon yine tekledi
Sistem değişmez
Zico sona doğru
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 27 C,Açık 17 C
ANKARA - Açık 24 C,Açık 9 C
IZMİR - Par. Bul. 32 C,Par. Bul. 16 C
ANTALYA - Açık 33 C,Açık 21 C
ADANA - Açık 34 C,Açık 23 C
EKONOMİ
IMKB E: 38.143,910 D:% 1,77
DOLAR S: 1,468 D:% -0,51
EURO S: 1,858 D:% -1,09
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu