HAZIRLANIŞI Kıymanın ortasına 1 yumurta kırıp üzerine zeytinyağı gezdirin. Unu ilave etmeye başlayın. Köftelik baharatları ekledikten sonra tuzunu ayarlayın. Hepsini birlikte yoğurun. Kıyma ve un oranı tamamen hamur kıvamına gelinceye kadar olmalıdır. Kıyma ve un tamamen karışıp yoğrulduktan sonra köfteleri hazırlayın. Bol zeltinyağı kullanmaktan kaçınmayın. Köfteleri ufak hazırlamaya dikkat edin. Bol yağda kızaracağından ve pişerken daha da kabaracağından ufak hazırlanması içinin iyi pişmesi açısından önem taşımaktadır.
MALZEMESİ (4 kişilik) * 500 gr dana kıyma * Yeterince un * Zeytinyağı * 1 yumurta * Köftelik baharat * Tuz