Lor Dolması HAZIRLANIŞI Tencereye 1.5 bardak suyu alıp kaynatın. İçine margarin ekleyin. Margarin eriyince 1 tutam tuz ve 2 su bardağı unu ilave edip hızla karıştıraın. Sürekli karıştırarak hamurlaşıp koyu bir kıvama gelmesini sağlayın. Loru ekleyip iyice karıştırın. Hamuru ocaktan alıp soğumaya bırakın. İçine yumurtaları teker teker kırıp yoğurun. Hamuru krema torbasına azar azar doldurup, ılık sıvı yağın içine istediğimiz şekilde sıkın. Ateşin altını açıp hamurları arkalı önlü kızartın. Şerbeti için suyu, şekeri ve limonu kaynatıp soğumaya bırakın. Hamurları yağdan çıkartır çıkartmaz önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbete atın. Şerbeti emen tatlıları, hemen servis tabağına alın.
MALZEMESİ (6 kişilik) * 2 su bardağı un * 3 çorba kaşığı margarin * 3 yumurta * 1 tutam tuz, 1 bardak lor * 1.5 su bardağı sıvı yağ * Şerbeti için: Yarım limon * 2.5 su bardağı şeker * 2.5 su bardağı su