* Pişirilecek yeşil sebzelerin rengini az kaybetmeleri için, önce bol buzlu suda bekletin.
* Soğanların üzerine biraz un serpilirse, kavururken kararmaz.
* Böreğin üzerine daha çok kırmızı olması için, hamur üstüne yumurta veya yoğurt sürün.
* Domatesi kolay soymak için, bıçağın sırtıyla domatese soyulacak yönün tersine sürtülür, veya kaynar suda 1 dakika bekletin.
* Patlıcanın acısını almak için, soyunca tuzlu suda bekletin.
* Yoğurdun bütün vitamin ve mineralleri suyundadır. Tüketirken suyu ile birlikte tüketin.
* Salata ve marulun yapraklarını doğramak yerine, elle koparılırsa vitamin kaybı önlenmiş olur.
* Mayalı hamurun iyi kabarması için, mutlaka ılık bir ortamda bekletilmelidir. Örneğin; kalorifer veya soba yanında yada hafif ısıtılmış fırında olabilir. Ayrıca kullandığınız maya taze olmalıdır.