Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 29 Mayıs 2006
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet sofrası
Mutfak rehberi

Lezzet sofrası



Mantarlı Brüksel Lahanası
MALZEMESİ (6 kişilik)
* 15 arpacık soğan
* 2 havuç
* 1 kg taze mantar
* 500 gram Brüksel lahanası
* 3 biber
* 4 diş sarımsak
* Yarım demet maydanoz ve dereotu
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* Kimyon, kekik, tuz
HAZIRLANIŞI Tencereye yağı, temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış havucu ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun. Mantarları yıkayıp saplarını kesmeden bütün olarak, Brüksel lahanası ile beraber ilave edin. Sebzeler suyunu çekene kadar pişirin. Kiraz domatesleri de tencereye alın. Biberleri irice doğrayıp ekleyin. Gerekirse su ilave edin. 7-8 dakika pişirin, ince kıyılmış sarımsak, kesme seker, kekik ve kimyonu, limon suyu ve tuzu ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunun yarısını ilave edip karıştırın. Yemeği soğumaya bırakın. Servis tabağına alın. Üzerine kalan maydanoz ve dereotunu serpip servis yapın.

Makarna Salatası
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 1 paket makarna
* 1 sarı dolmalık biber
* 1 kırmızı biber
* 2 çorba kaşık mısır
* Taze nane, maydanoz
* 3 yemek kaşığı mayonez
* 4 yemek kaşık yoğurt
* 1 yemek kaşığı hardal
* Karabiber, tuz, zeytinyağı
HAZIRLANIŞI Makarnaların tuzlu kaynar suda 8-9 dakkika haşlayın. Sarı ve kırmızı dolmalık biberleri irice doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvı yağda biberleri soteleyin.Makarnayı süzüp derin bir kaba alın. Sotelenmiş biberleri ekleyin. 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ilave ederek karıştırın. Maydanoz veya taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın (Makarna salatasına yoğurt mayonez karışımı da ekleyebilirsiniz).

Kayısılı Tatlı
MALZEMESİ (8 kişilik)
* 3 su bardağı kepek unu
* 2 su bardağı yulaf ezmesi
* 1 su bardağı esmer şeker
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* Yarım çay bardağı su
* 125 g tereyağı
* 2 çorba kaşığı kayısı reçeli
* 250 g kuru kayısı, pudra şekeri
HAZIRLANIŞI Önce kepek unu, yulaf ezmesi, esmer şeker, kabartma tozu ve sıvı yağ iyice karıştırın. Isıya dayanıklı bir kaba düzgünce yarısını yerleştirin. Sonra 250 gr kuru kayısı doğrayın. Su ilave edip kayısı reçeli de ilave ederek ağır ateşte pişirin. Sonra yağını ekleyin. Elde ettiğiniz bu kayısılı harcı kaba koyulan harcın üzerine dökün. Yarısını ayırdığımız diğer harcı kayısılı harcın üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. Orta ısılı (180 derece) fırında pişirin. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapın.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Gel barışalım!Kavga 'Geliyorum' dedi
Masum, güzel ve seksi'Canlı bomba' Tarkan!
Nikah 9 Temmuz'daEvlilikleri çocuk oyununa döndü
Tatili iple çekiyor...Ne düğün var ne de ayrılık!..
Geçmişi dert!Çevir kazı yanmasın
Romatizmaya karşı Yalova...Sigara içen kadınlar...
Güncel sağlıkKuşburnu C vitamini kaynağı
A'dan Z'ye hastalıklarMutsuz olmak şişmanlatıyor!
İpleri kaptırmayın!Karpuz kansere karşı koyuyor
Dudaklarınıza bal gibi önlemBacaklara lahana...
Osteoporoz kadını fena 'kırıyor'Sıcaklara sıcak bir 'Merhaba'
Cildiniz yaza hazır mı?Hep uyum içindeler
Her zaman şıkBABA-KIZ geziyorlar
Yardım gecesi...Yaptığı yeniyor!
Her yerde onlar varÇocuklarına çok üzülüyor
Abartılı bir seçimParis yine olay oldu!
Seksi yıldız hamile mi?Ünlü aktörü evden kovdu
Bağımlılık yaptıSevgilisine borçlu...
Alt yazıÇizgi Ötesi
Aşk günlüğü
GÜNCEL
Mecburen Mecburen suçlu
Kadın öğretim görevlisi, Valilik talimatı ile Mardin'deki seminere...
İyi niyetli elçimiz
Canavar uyumadı
Evladın aşk dehşeti
Sabiha Gökçen'de ilk kadın...
Sualtında hokey
Kıyafet dededen, hedef 12'den
SPOR
Bir Bir de kazansak! :1-1
Millilerimiz, iyi oynadığımız bir özel maçta daha galibiyeti...
Fener'e gelirim
Yıldırım turları
Kanarya koştu Türkiye coştu!
Tümer'e servet
Örnek Appiah
Gravesen için formül bulundu!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 24 C,Açık 18 C
ANKARA - Par. Bul. 25 C,Açık 9 C
IZMİR - Açık 31 C,Açık 15 C
ANTALYA - Açık 29 C,Açık 18 C
ADANA - Açık 31 C,Açık 19 C
EKONOMİ
IMKB E: 38.593,470 D:% 5,07
DOLAR S: 1,540 D:% 0,00
EURO S: 1,963 D:% -0,15
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu