Mantarlı Brüksel Lahanası MALZEMESİ (6 kişilik) * 15 arpacık soğan * 2 havuç * 1 kg taze mantar * 500 gram Brüksel lahanası * 3 biber * 4 diş sarımsak * Yarım demet maydanoz ve dereotu * 1 çorba kaşığı limon suyu * Kimyon, kekik, tuz HAZIRLANIŞI Tencereye yağı, temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış havucu ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun. Mantarları yıkayıp saplarını kesmeden bütün olarak, Brüksel lahanası ile beraber ilave edin. Sebzeler suyunu çekene kadar pişirin. Kiraz domatesleri de tencereye alın. Biberleri irice doğrayıp ekleyin. Gerekirse su ilave edin. 7-8 dakika pişirin, ince kıyılmış sarımsak, kesme seker, kekik ve kimyonu, limon suyu ve tuzu ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunun yarısını ilave edip karıştırın. Yemeği soğumaya bırakın. Servis tabağına alın. Üzerine kalan maydanoz ve dereotunu serpip servis yapın.
Makarna Salatası MALZEMESİ (4 kişilik) * 1 paket makarna * 1 sarı dolmalık biber * 1 kırmızı biber * 2 çorba kaşık mısır * Taze nane, maydanoz * 3 yemek kaşığı mayonez * 4 yemek kaşık yoğurt * 1 yemek kaşığı hardal * Karabiber, tuz, zeytinyağı HAZIRLANIŞI Makarnaların tuzlu kaynar suda 8-9 dakkika haşlayın. Sarı ve kırmızı dolmalık biberleri irice doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvı yağda biberleri soteleyin.Makarnayı süzüp derin bir kaba alın. Sotelenmiş biberleri ekleyin. 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ilave ederek karıştırın. Maydanoz veya taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın (Makarna salatasına yoğurt mayonez karışımı da ekleyebilirsiniz).
Kayısılı Tatlı MALZEMESİ (8 kişilik) * 3 su bardağı kepek unu * 2 su bardağı yulaf ezmesi * 1 su bardağı esmer şeker * 1 tatlı kaşığı kabartma tozu * 1 çay bardağı sıvı yağ * Yarım çay bardağı su * 125 g tereyağı * 2 çorba kaşığı kayısı reçeli * 250 g kuru kayısı, pudra şekeri HAZIRLANIŞI Önce kepek unu, yulaf ezmesi, esmer şeker, kabartma tozu ve sıvı yağ iyice karıştırın. Isıya dayanıklı bir kaba düzgünce yarısını yerleştirin. Sonra 250 gr kuru kayısı doğrayın. Su ilave edip kayısı reçeli de ilave ederek ağır ateşte pişirin. Sonra yağını ekleyin. Elde ettiğiniz bu kayısılı harcı kaba koyulan harcın üzerine dökün. Yarısını ayırdığımız diğer harcı kayısılı harcın üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. Orta ısılı (180 derece) fırında pişirin. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapın.