* Reçel yapacağınız meyveleri iyice yıkayıp kurulamalısınız. Karıştırırken mutlaka tahta kaşık kullanmalısınız. Şekerlenmeyi önlemek için de limon tozu yerine, limon suyu kullanın. Kavanozlara koyduğunuzda iyice soğumadan ve üzerindeki hava kabarcıklarını kağıt havlu ile almadan kavonozun ağzını kapatmayın. Reçellerinizi serin ve karanlık yerde saklayın.
* Börek üzerinin kızarması için üzerine yumurta sürülür, evde yumurta kalmamışsa, biraz yoğurdu bir yemekkaşığı yağla karıştırıp sürün, güzel bir renk olduğunu göreceksiniz.
* Yeşil salata ve marulun yapraklarını iyice yıkadıktan sonra bıçakla keserek doğramak yerine, onları elinizle kopartın. Böylece vitamin kaybını önlemiş olursunuz.
* Soğanları kızartmadan üzerlerine biraz un serperseniz, kavururken kesinlikle kararmayacaklardır.
* Pastaların daha gevrek olması için, tatlı-tuzlu fark etmez, hamurun içine 1 çay kaşığı tuz atmalısınız.