Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 21 Mayıs 2006
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet Sofrası
Mutfak Rehberi

Lezzet Sofrası



Kakaolu Kek

MALZEMESİ (4 kişilik)
* 4 adet yumurta
*
2 su bardağı toz şeker
* 2 çorba kaşığı kakao
*
1 su bardağı süt
* 1 su bardağı sıvı yağ
*
3 su bardağı un
* Kabartma tozu, vanilya

HAZIRLANIŞI
2 su bardağı kadar şekeri ve 4 adet yumurtayı iyice çırpın. 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı yağı, 2 çorba kaşığı kakaoyu ilave edin. Sonra bu karışımdan 1 su bardağı bir kenara ayırın. Kalan karışıma 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Daha önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra, soğumadan, önceden ayırmış olduğumuz 1 bardaklık karışımı kekin üzerine iyice çektirirek ve yayarak güzelce dökün. Bir süre bekletin. Daha sonra dilimleyerek servis yapın.


Peynirli Gözleme

MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 su bardağı beyaz peynir rendesi
*
5 adet yumurta
* Yarım kg un
*
Yarım su bardağı yoğurt
* Yarım su bardağı süt
*
Yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI
Peynir haricindeki diğer malzemeleri karıştırıp yumuşakca bir hamur elde edin. 5 eşit parçaya bölüp her birini, ayrı ayrı mantı hamuru kalınlığında açın. Rendelenmiş peyniri serpip, 10'ar santimetre ara ile şeritler halinde kesin. Kestiğiniz şeritleri uçlarından yuvarlayarak rulo yapın, üzerine hafifçe bastırıp buzdolabında dinlenmeye bırakın. Daha sonra pasta tabağı büyüklüğünde açıp teflon tavada az yağ ile kızartın. Sıcak olarak servis yapın.


Patates Salatası

MALZEMESİ (3 kişilik)
* 750 gr küçük boy patates
*
1 kırmızı soğan
* 3 dal taze soğan
*
Yarım demet maydanoz
* 1 avuç doğranmış dereotu
*
Kimyon, kırmızı tozbiber
* Taze öğütülmüş karabiber
*
1 limonunun suyu
* 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Patatesleri iyice yıkayın ve yumuşayıncaya kadar bol suda haşlayın. Sonra suyunu süzün. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayın. Salata kasesine alın. Yıkanmış ve doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyin. Baharatları, limon suyunu ve sızma zeytinyağını ilave edip hafifçe harmanlayın. Sosunu çekmesi için 15-20 dakika kadar bekletin ve sonra servis yapın.





DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Hülya, Zehra'dan kopabilir!Banu'ya 'Sarı' isyan
Programı S.O.S. veriyorTelevizyonla ikna yolu
Karlı: Gizem kuralları yıktıAjda'dan Sezen'e: İmdat...
Meğer 13 rakamı uğursuz gelmiş!Doktor balık sedefe çare
Aşırı sıkılan kemer...Düzenli sebze ye,...
Cinsel yaşama doğal destek...Bilim dünyası kadının yanında!
Rengarenk bir yazGüneş derinizi pul pul dökebilir
'Koştura koştura' stresi...Kadınların kabusu: Tüyler!
A'dan Z'ye HastalıklarŞifalı Bitkiler
Çizgi ÖtesiTelekulak
Aşk günlüğü
GÜNCEL
Daldan Daldan dala ceza
74 yaşındaki adam, yolda bulduğu ağaç dallarını evine getirince 15 ay...
Hedefi görmüş!
Eğitim nakavt!
Etek altı rezalet!
Artık yüzü gülecek
Bayram acı geldi
Bu da Türk 'ağlama duvarı'
SPOR
Sıra Sıra Morientes'te
Liverpool'la ipleri koparan İspanyol golcünün menajeri dün İsviçre'de...
Daum'a hiç acımıyorum
Fatih Tekke korkuyor
Beşiktaş'ta ona yer yok
Yıldıray: Gönlünde Fener var
Çözüm Özdemir
Emre harekatı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 25 C,Açık 17 C
ANKARA - Açık 27 C,Açık 13 C
IZMİR - Açık 27 C,Açık 11 C
ANTALYA - Par. Bul. 25 C,Par. Bul. 18 C
ADANA - Par. Bul. 26 C,Açık 17 C
EKONOMİ
IMKB E: 40.439,240 D:% -1,47
DOLAR S: 1,450 D:% 0,35
EURO S: 1,860 D:% 0,38
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu