MALZEMESİ (4 kişilik) * 4 adet yumurta * 2 su bardağı toz şeker * 2 çorba kaşığı kakao * 1 su bardağı süt * 1 su bardağı sıvı yağ * 3 su bardağı un * Kabartma tozu, vanilya
HAZIRLANIŞI 2 su bardağı kadar şekeri ve 4 adet yumurtayı iyice çırpın. 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı yağı, 2 çorba kaşığı kakaoyu ilave edin. Sonra bu karışımdan 1 su bardağı bir kenara ayırın. Kalan karışıma 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Daha önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra, soğumadan, önceden ayırmış olduğumuz 1 bardaklık karışımı kekin üzerine iyice çektirirek ve yayarak güzelce dökün. Bir süre bekletin. Daha sonra dilimleyerek servis yapın.
Peynirli Gözleme
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 su bardağı beyaz peynir rendesi * 5 adet yumurta * Yarım kg un * Yarım su bardağı yoğurt * Yarım su bardağı süt * Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI Peynir haricindeki diğer malzemeleri karıştırıp yumuşakca bir hamur elde edin. 5 eşit parçaya bölüp her birini, ayrı ayrı mantı hamuru kalınlığında açın. Rendelenmiş peyniri serpip, 10'ar santimetre ara ile şeritler halinde kesin. Kestiğiniz şeritleri uçlarından yuvarlayarak rulo yapın, üzerine hafifçe bastırıp buzdolabında dinlenmeye bırakın. Daha sonra pasta tabağı büyüklüğünde açıp teflon tavada az yağ ile kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Patates Salatası
MALZEMESİ (3 kişilik) * 750 gr küçük boy patates * 1 kırmızı soğan * 3 dal taze soğan * Yarım demet maydanoz * 1 avuç doğranmış dereotu * Kimyon, kırmızı tozbiber * Taze öğütülmüş karabiber * 1 limonunun suyu * 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
HAZIRLANIŞI Patatesleri iyice yıkayın ve yumuşayıncaya kadar bol suda haşlayın. Sonra suyunu süzün. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayın. Salata kasesine alın. Yıkanmış ve doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyin. Baharatları, limon suyunu ve sızma zeytinyağını ilave edip hafifçe harmanlayın. Sosunu çekmesi için 15-20 dakika kadar bekletin ve sonra servis yapın.