Fırın Sütlaç HAZIRLANIŞI Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra 1 büyük bardak suyla birlikte yumuşayana dek pişirin. 7 bardak sütü, tuzu ve dövülmüş çam sakızını ocakta kaynatıp içine pirinci ilave edin. Pirinç ununu ve nişastayı kalan sütle ezin. Elde ettiğiniz harcı tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak süte katıp, 10 dakika kaynatın. Şekerini ekleyin. Karıştırıp, koyulaşana dek pişirdikten sonra sütlacı ısıya dayanıklı kaselere paylaştırın. Kaseleri içinde su bulunan bir tepsiye oturtup, üstleri kızarana dek pişirin.
MALZEMESİ (4 kişilik) * 4'te 1 kahve fincanı pirinç unu * 4'te 1 kahve fincanı nişasta * 1 kahve fıncanı pirinç * 1 su bardağı şeker * 8 bardak süt * 2.5 bardak su * 1 gr damla sakızı * 1 kahve kaşığı tuz * 1 çay kaşığı vanilya