Dalyan Köfte HAZIRLANIŞI Kıyma, soğan, biber, 2 yumurta ve bayat ekmek içini iyice yoğurun. El yardımıyla 2 cm kalınlığında kare şeklinde açın. İçine haşlanmış bezelye, haşlanıp kabukları soyulmuş ve ufak küpler halinde doğranmış havucu koyup rulo şeklinde sarın. Dikdörtgen şeklindeki bir cam kaba yerleştirin. 170 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirin. Rendelenmiş domatesi hafifçe pişirip köftenin suyundan ve un ilave edin. Boza kıvamında bir sos elde edin. Bu sosla birlikte servis yapın. Arzuya göre, haşlanmış yumurta ile garnitür yapılabilir ve sıcak olarak servis yapılır.
MALZEMESİ (6 kişilik) * 1 kilo az yağlı kıyma * 2 adet soğan * 2 yumurta * Yarım bayat ekmek içi * Tuz, karabiber * 1 kutu bezelye * 2 adet havuç * 2 adet domates * 1 çay fincanı un