Keten tohumunun faydalı olabilmesi için taze olarak tüketilmesi gerekli. Bitki, kaynatılabilir ya da unlu mamülle karıştırılabilir.
***
Keten tohumu nasıl tüketilir?
Keten tohumunun taze olarak alınması tavsiye ediliyor! Kaynatılarak içildiği gibi, yemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye ve unlu mamullere karıştırılarak da tüketilebilir.
Tokluk hissi veriyor Keten tohumunu cazip kılan bir diğer önemli özelliği, zayıflatıcı olması. Tokluk hissi uyandırarak kişinin daha az yemesine yol açıyor. Keten tohumu yağı bağırsakları çalıştırıcı, temizleyici ve iç organların yüzeylerini rahatlatıcı olarak kullanılıyor. Ayrıca cildi yumuşatıyor ve öksürüğe karşı iyi geliyor. Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak da kullanılabiliyor. Keten tohumu, vejetaryenlerin ihtiyaç duydukları B12'nin yüksek oranda bulunduğu tek gıda.
Potasyum deposu Keten tohumu yüksek oranda çoklu doymamış yağ asitleri, düşük oranda doymuş yağ asidi, yüksek oranda lifle birlikte bol miktarda potasyum, az miktarlarda ise magnezyum, demir, bakır, çinko ve çeşitli vitaminler içeriyor. Keten tohumunu taze olarak tüketilmeklidir. Keten tohumu oda sıcaklığında bir yıl tazeliğini korur. Öğütülmüş keten tohumu ise 30 gün boyunca hava geçirmez kapaklı bir kavanozda buzdolabında saklanabilir.