Hazırlanışı Armutları düz kaba dizin. Üzerine toz seker ile 1.5 bardak su ilave edip pişirin ve soğutun. Krema için sütü kaynatın. Yumurta sarısını, nişastayı, vanilyayı ve yarım su bardağı suyu koyup, karıştırın. Karışımı süte ekleyin. Bir kaynatımdan sonra ateşten alın. Armudun şerbetinden 1 çay bardağı alıp kremaya yedirin. Yağı ekleyip tabağa koyun. Armutları bademe bulayıp kremanın üzerine yerleştirin. Kalan bademleri üzerine serpiştirin.
MALZEMESİ (5 kişilik) * 5 adet armut * 1 çay bardağı badem içi * 1 su bardağı şeker * 50 gr margarin * 1 yumurtanın sarısı * 1 su bardağı süt * 1 çay kaşığı vanilya * 1 tatlı kaşığı nişasta