BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? YEMEKLERE TAT KATAN SOSLAR
* AVCI SOSU: MALZEMESİ: l125 gr. yağ l200 gr. mantar (dilimlenmiş) * 50 gr. arpacık soğanı (ince kıyılmış) * 250 gr. çiğ konkase domates * 1 çay kaşığı ince kıyılmış tarhun otu * 200 ml. sek beyaz şarap * 1 lt. dömi glas * Taze çekilmiş karabiber * Tuz
HAZIRLANIŞI : Yağı bir tavada eritin. Mantarları atıp biraz sote edin. Arpacık soğanlarını ilave edin ve 2-3 dakika kısık ateşte pişirin. Çiğ konkase domatesi, tarhun otunu ve beyaz şarabı katın. Tavadaki karışımı yarı yarıya kalıncaya kadar çektirin. Dömi glası ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin. Oluşan kefi alın. Tuz ve karabiberini ilave edin.