Zeytinyağlı Fasulye MALZEMESİ (6 kişilik) * 1 kg taze fasulye * 2 orta boy soğan * 2-3 adet irice dOmates * 1 çay kaşığı tozşeker yarım su bardağı sıvıyağı * 2 su bardağı su, tuz HAZIRLANIŞI Yıkanmış fasulyeleri ayıklanıp, ortadan ikiye dilimlendikten sonra bir tencereye yerleştirip, üzerlerine ince doğranmış soğanı ve irice doğranmış domatesi koyun. Tuz, şeker ve zeytinyağını ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika fasulyeler renk değiştirinceye kadar pişirin. Kapağı kaldırıp, 2 bardak sıcak suyu ilave edin. Kapağı tekrar kapatıp yine ağır ateşte pişirin. Yemek pişince tencereyi ateşten alın. Kapağını açmadan soğumaya bırakın.
Kıymalı Makarna MALZEMESİ (4 kişilik) * Yarım paket makarna * 250 gr kıyma * 2 adet domates * 2 adet sivri biber * 1 adıt kuru soğan, tuz * 2-3 diş sarımsak, * Nane ve karabiber * 2 çorba kaşığı sıvı yağ HAZIRLANIŞI Makarnayı haşlayıp, suyunu süzün. Bir tavada 2 çorba kaşığı sıvı yağda soyulup doğranmış soğanları kavurun. Halk doğranmış biberleri ekleyin. 1-2 dakika sonra kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Kıyma suyunu çekince soluyup doğranmış domates, ince kıyılmış sarımsak, tuz, karabiberi ilave edin. Servis tabağına aldığınz makarnanın üzerine kıymalı sosu döküp servis yapın.
Meyve Salatası MALZEMESİ (8 kişilik) * 1 adet topatan kavunu * 2 adet armut * 2 adet şeftali * 15 adet vişne * Yarım su bardağı şeker * 1 kahve fincanı likör * Yarım limon suyu HAZIRLANIŞI Kavunu yıkayıp, uzunlamasına ikiye kesin. İçinin etli kısmını çekirdekleri çıkardıktan sonra bir kaşıkla alıp, çıkarın ve küçük küçük doğrayın. Şeftali ve armutların çekirdeklerini çıkarıp, küp küp doğrayın. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın. Hepsini bir kaba alın. Şekeri, likörü (çilek veya kayısı) ve limon suyu döküp karıştırın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Kavun kabuklarının içine doldurup, servis yapın.