BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? * MERENG YAPIMI Malzemesi: 2 yumurta, 2 kahve fincanı tozşeker, 3 damla limon suyu, bir tutam tuz
HAZIRLANIŞI Yumurtaların aklarını ayırın. Toz şekeri yumurta aklarına ilave edin. 3 damla limon suyu ve bir tutam tuzu ekleyip mikserle çırpın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Beyazlaşarak koyu bir krema kıvama gelinceye kadar yaklaşık 20 dakika iyice çırpmaya devam edin. Karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıkla yağlı kağıt üzerine dilediğiniz büyüklükte damlalar halinde dökün. Tepsiyi sıcak fırına verip ısıyı 100 dereceye indirin ve fırın kapağı aralık olarak yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.