Ispanaklı Fırın Patates MALZEMESİ (4 kişilik) * 1 demet ıspanak * 3 yemek kaşığı margarin * 1 adet kuru soğan * 3 diş sarımsak, tuz * Muskat rendesi * 3 adet patates, 1havuç * 1 su bardağı rende kaşar peyniri * 1 kutu sıvı krema * Maydanoz, karabiber HAZIRLANIŞI Ispanakları haşladıktan sonra kıyın. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Sarımsakları ayıklayın. Patateslerin dilimleyin. Havucu geniş tarafı ile rendeleyin. Maydonozu kıyın. Margarinle soğanları kavurun. Havuçu ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, kavurmaya devam edin. Ispanakları, muskat rendesini ve tuz-karabiber ilave edip, pişirdikten sonra harcı ateşten alın. Sote sebzeleri tepsiye alın. Patetesleri, sote sebzelerin üzerine dizin. Üzerine sıvı krema gezdirip, rendelenmiş kaşar peynirini ve maydanozu serpin. Isıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Balık Pilaki MALZEMESİ (5 kişilik) * 1 kilo istediğiniz cins balık * 2-3 adet patates * 1 çay bardağı zeytinyağı * 2 adet havuç, 2 limon * 1 adet küçük kereviz * 4 diş sarmısak, maydanoz * 2-3 adet soğan, tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun. 2 bardak su koyup, kaynatın. Suyu azalıp, soğanları da pişince süzün, soğanları da ezin. Tekrar ateşe koyun. Balıkları, patatesleri, soyulmuş sarımsağı, havucu, kerevizi katın. Tuz ve karabiberini katarak ateşte veya fırında pişirin. Ocaktan inmesine 10 dakika kala 2 limon suyu, kıyılmış maydanozu ekleyin. Arzu ederseniz soğanların suyunu çıkartmadan bütün pişirebilirsiniz.
Taze Meyveli Parfe MALZEMESİ (8 kişilik) * 2 adet şeftali, 2 adet muz * 10 adet kayısı * Yarım limon suyu * 1 su bardağı çekilmiş şam fıstık * 2 yemek kaşığı bal * 2 yemek kaşığı sıvı Sana * 1 paket toz krem şanti * 1 paket labne krem * 1 bardak süt * 1 su bardağış vişne HAZIRLANIŞI Muzları, kayısıları ve şeftalileri doğrayın. Muzları kararmamaları için limonlu suda bekletin. Bir kasede krem şanti, süt ve labne peyniri karıştırın. Servis yapacağınız kabın içine muzları, kayısıları, şeftalileri koyup, labne peynirli krem şantinin yarısını meyvelerin üzerine döküp, kaşığın sırtı ile kremanın üzerini düzeltin. Ara katın üstüne, kabın kenarlarından gözükecek biçimde vişneleri dizin. Üzerine peynirli karışımı koyup düzeltin. En üstüne şam fıstıkların yarısını döküp, buzlukta 2 saat dondurun. Üzerini ballı fıstıkla süsleyin.