Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 11 Nisan 2006
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet sofrası
Mutfak rehberi

Lezzet sofrası



Ispanaklı Fırın Patates
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 1 demet ıspanak
* 3 yemek kaşığı margarin
* 1 adet kuru soğan
* 3 diş sarımsak, tuz
* Muskat rendesi
* 3 adet patates, 1havuç
* 1 su bardağı rende kaşar peyniri
* 1 kutu sıvı krema
* Maydanoz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Ispanakları haşladıktan sonra kıyın. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Sarımsakları ayıklayın. Patateslerin dilimleyin. Havucu geniş tarafı ile rendeleyin. Maydonozu kıyın. Margarinle soğanları kavurun. Havuçu ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, kavurmaya devam edin. Ispanakları, muskat rendesini ve tuz-karabiber ilave edip, pişirdikten sonra harcı ateşten alın. Sote sebzeleri tepsiye alın. Patetesleri, sote sebzelerin üzerine dizin. Üzerine sıvı krema gezdirip, rendelenmiş kaşar peynirini ve maydanozu serpin. Isıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Balık Pilaki
MALZEMESİ (5 kişilik)
* 1 kilo istediğiniz cins balık
* 2-3 adet patates
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet havuç, 2 limon
* 1 adet küçük kereviz
* 4 diş sarmısak, maydanoz
* 2-3 adet soğan, tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun. 2 bardak su koyup, kaynatın. Suyu azalıp, soğanları da pişince süzün, soğanları da ezin. Tekrar ateşe koyun. Balıkları, patatesleri, soyulmuş sarımsağı, havucu, kerevizi katın. Tuz ve karabiberini katarak ateşte veya fırında pişirin. Ocaktan inmesine 10 dakika kala 2 limon suyu, kıyılmış maydanozu ekleyin. Arzu ederseniz soğanların suyunu çıkartmadan bütün pişirebilirsiniz.

Taze Meyveli Parfe
MALZEMESİ (8 kişilik)
* 2 adet şeftali, 2 adet muz
* 10 adet kayısı
* Yarım limon suyu
* 1 su bardağı çekilmiş şam fıstık
* 2 yemek kaşığı bal
* 2 yemek kaşığı sıvı Sana
* 1 paket toz krem şanti
* 1 paket labne krem
* 1 bardak süt
* 1 su bardağış vişne
HAZIRLANIŞI
Muzları, kayısıları ve şeftalileri doğrayın. Muzları kararmamaları için limonlu suda bekletin. Bir kasede krem şanti, süt ve labne peyniri karıştırın. Servis yapacağınız kabın içine muzları, kayısıları, şeftalileri koyup, labne peynirli krem şantinin yarısını meyvelerin üzerine döküp, kaşığın sırtı ile kremanın üzerini düzeltin. Ara katın üstüne, kabın kenarlarından gözükecek biçimde vişneleri dizin. Üzerine peynirli karışımı koyup düzeltin. En üstüne şam fıstıkların yarısını döküp, buzlukta 2 saat dondurun. Üzerini ballı fıstıkla süsleyin.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Kim tutar Aysun'uBen bu yolu kendim seçtim
Bitir şu işiAthena'nın 'İT'i hazır
Boyun ağrısı yaşam...Çikolata kisti kısır yapıyor
Güncel sağlıkSinirsel gerginliğe hodan
Diyabetli kör olma...Bakır vücut enerjisini artırıyor
Saklama sanatı!Tek renk giyinmekten kaçının
Saçın ilacı da cinsellikAlkolün zararını soda ile...
'Tüy' gibi hafifleten mucize...Ayaklara naneli ve...
Yaşlılık izlerine karşı...Kapatıcıyı fondöten...
Yulaf ve avakado...Gözler onların üzerindeydi...
Kaptan olacak...Nigar da DJ'liğe merak sardı...
Kuş kafesiKış aylarını sevmiyor...
Boyner'den sürpriz var...Hilal ve Selhan ayrılığa...
Düğünü ertelediler...Üzerine titriyor
Yazın modasıAnneliğe hazır değil
'Purosuz çıkmam'Teklif var ama!
Kibarlığıyla övgü aldı...Dedikodu çıksa da el eleler
Kızıyla tatil yaptıMoss'un rüküş hali!
AIDS için...Kısa kısa kısa
Çizgi ötesiAşk günlüğü
GÜNCEL
Pitbull Pitbull dehşeti
Sokakta oynarken pitbull cinsi köpeğin saldırdığı çocuğun yüzü ve...
Kelepir genelev!
Yüreğinize sağlık
Acımız dinmiyor
18'ini göremedi
İstanbul'u yok ediyoruz
Dostluk tazelediler
SPOR
İpi İpi Fener göğüsledi
Yaptığımız ankette ligde kalan 5 maçta Fenerbahçe, G.Saray'a göre...
Hesap zamanı
Gurbete hücum
Cimbom'a yeşil ışık
İdman yapıp gitti!
Ceza korkusu devam ediyor
A Milli Takım Azerbaycan'da
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 10 C,Par. Bul. 9 C
ANKARA - Fırtına 14 C,Kapalı 8 C
IZMİR - Par. Bul. 17 C,Par. Bul. 6 C
ANTALYA - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ADANA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 15 C
EKONOMİ
IMKB E: 43.551,660 D:% -1,65
DOLAR S: 1,342 D:% 0,41
EURO S: 1,627 D:% 0,46
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu