BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? PATATES PÜRESİ YAPARKEN... * Patates pürenize değişik bir koku vermek istiyorsanız, içine bir miktar Hindistan cevizi atabilirsiniz.
PATLICAN PİŞİRİRKEN... * Patlıcanları pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre bekletin. Daha sonra soğuk sütten geçirin ve kurulayın. Patlıcanlar daha lezzetli olacaktır.
TAZE PATATES SOYARKEN... * Kızartması, salatası kısacası her şeyi bir başka lezzetli olan taze patatesin ince bir kabuğu olduğu için, bunu soymak pek çoğumuza zor gelir. Fakat patatesleri yıkarken bir bulaşık teli ile ovarsanız, kabuklarını da daha kolay soyabilirsiniz.
KEK YAPARKEN... * Kekin çökmesini engellemek istiyorsanız, fırına koymadan önce hamuru kalıba döküp 20 dakika kadar dinlendirmek yararlı olur.