Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 08 Nisan 2006
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet sofrası
Mutfak rehberi

Lezzet sofrası



Mahlepli Kek
MALZEMESİ (8 kişilik)
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 2.5 su bardağı un
* 1 kahve fincanı kuru üzüm
* 125 gr. margarin
* 2 yemek kaşığı mahlep
* 2 su bardağı toz şeker
* 1 paket kabartma tozu
* Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları şekerle çırpın. Yağı eritip soğutun. Üzümleri unlayın. Soğumuş yağı, yoğurdu, mahlebi katın. 2.5 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu, 1 kahve fincanı ayıklanmış yıkanmış ve kurulanmış üzümleri ve yarım limon suyunu ekleyip karıştırın. Bu karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Fırından alın, üzerine pudra şekeri eleyin ve soğumaya bırakın. Sonra dilimleyerek servis yapın.

Çikolatalı Kurabiye
MALZEMESİ (6 kişilik)
* 250 gr margarin
* 4 yemek kaşığı pudra şekeri
* 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
* 1 paket vanilya
* 2.5 su bardağı un
* 200 gr sütsüz çikolata
* 1 kahve kaşığı margarin
HAZIRLANIŞI
Margarin, pudra şekeri, ceviz içi, vanilya ve unu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Bu hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verip pişirin. Üzeri için, çikolatayı margarinle birlikte benmari usulu eritin. Kurabiyelerin yüzünü batırıp servis tabağına alın. Soğuyunca servis yapın.

Çiğ Börek
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 10 kahve fincanı un
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 1 adet yumurta, tuz
* 1 yemek kaşığı sirke
* Kızartmak için: Sıvı yağ
* İçi için: 1 adet kuru soğan
* Yarım kg yağsız dana kıyma
* 1 adet soğan, tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanı rendeleyip tuz ve karabiberle birlikte kıymaya ekleyin ve iyice karıştırın. 1 kahve fincanı su ilave edin. Unun ortasını açıp yoğurt, zeytinyağı, yumurta, sirke ve tuzu ilave edip hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp 20 dakika dinlendirin. Un serperek, 18- 20 cm çapında açın. Açtığınız yuvarlak hamurun bir tarafına kıymalı harçtan ilave edip diğer tarafı ile kapatın. Kenarını ruletle çıkartın. Kızdırılmış sıvıyağda her iki tarafını kızartın. Sıcak olarak servis yapın.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Şöhretin bedeli ağır!10 trilyona vermedi
Affetmem asla seni...Çapkınlar Nigar'ı çok...
Çin usulü çocukAGU'nun doğuş öyküsü
Kim demiş 'Sigara...Mucizeler yaratan su terapisi
Kişiye özel excimer laserKalp gerçekten 'kırılıyor'
Güncel sağlıkEn kuvvetli müshil sinameki
Klor sindirime yardımcı oluyor'Sıfır' tehlike!
Bir bakışınız yetsin!Eyvah! Yaz geliyor
Bu sezon Hintli'yizCildin güzellik sırrı...
Pembe yanak devri sona erdiYemekten önce içilen 2...
Bakımlı ve çekici olmak...Düzenli cinsel hayat...
Yazı müjdeleyen rengarenk...Ayaklardaki rahatlık
Tayyörler çiçek açtıSınırsız kumaş seçeneği
Her döneme farklı bir tarzHerkesin tercihi
Hediyesi bileklik...Spor ve klasik
Bu koleksiyon büyüleyecek!Yaz gelinlerine özel tasarımlar
Biri tam size göre...İç giyimin en önemli adresi
HamaratÇizgi Ötesi
Tele KulakAşk Günlüğü
fax...fax...Alt yazı
GÜNCEL
Alo! Alo! Koli (Müşteri) var
Tiktak (Kısa süreli seks) olur mu?

Barbie Operasyonu'nun yankıları sürüyor. Mankenlerin konuşmalarını 6...
'Duysu'suz ölüm
Okulu 'yol geçen hanı'na...
Tak çipi, boşver krizi!
Ayrıl ve anlat
'Miras değil namus davası'
Kamyon ezdi
SPOR
Cimbom'un Cimbom'un İzmir sefası: 3-1
Diyarbakır'ın cezası nedeniyle İzmir'de oynanan karşılaşmada...
Korkun zafer!
Ulusoy darbesi
Carlos müjdesi
Hayal kırıklığı
Milliler yarın toplanıyor
Trabzonspor'un listesi kabarık!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 17 C,Açık 12 C
ANKARA - Açık 19 C,Açık 7 C
IZMİR - Açık 21 C,Açık 10 C
ANTALYA - Açık 21 C,Açık 12 C
ADANA - Açık 18 C,Açık 13 C
EKONOMİ
IMKB E: 44.284,170 D:% 1,31
DOLAR S: 1,334 D:% -0,34
EURO S: 1,624 D:% -0,76
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu