Mahlepli Kek MALZEMESİ (8 kişilik) * 3 adet yumurta * 1 su bardağı yoğurt * 2.5 su bardağı un * 1 kahve fincanı kuru üzüm * 125 gr. margarin * 2 yemek kaşığı mahlep * 2 su bardağı toz şeker * 1 paket kabartma tozu * Yarım limon suyu HAZIRLANIŞI Yumurtaları şekerle çırpın. Yağı eritip soğutun. Üzümleri unlayın. Soğumuş yağı, yoğurdu, mahlebi katın. 2.5 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu, 1 kahve fincanı ayıklanmış yıkanmış ve kurulanmış üzümleri ve yarım limon suyunu ekleyip karıştırın. Bu karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Fırından alın, üzerine pudra şekeri eleyin ve soğumaya bırakın. Sonra dilimleyerek servis yapın.
Çikolatalı Kurabiye MALZEMESİ (6 kişilik) * 250 gr margarin * 4 yemek kaşığı pudra şekeri * 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi * 1 paket vanilya * 2.5 su bardağı un * 200 gr sütsüz çikolata * 1 kahve kaşığı margarin HAZIRLANIŞI Margarin, pudra şekeri, ceviz içi, vanilya ve unu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Bu hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verip pişirin. Üzeri için, çikolatayı margarinle birlikte benmari usulu eritin. Kurabiyelerin yüzünü batırıp servis tabağına alın. Soğuyunca servis yapın.
Çiğ Börek MALZEMESİ (4 kişilik) * 10 kahve fincanı un * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 2 yemek kaşığı yoğurt * 1 adet yumurta, tuz * 1 yemek kaşığı sirke * Kızartmak için: Sıvı yağ * İçi için: 1 adet kuru soğan * Yarım kg yağsız dana kıyma * 1 adet soğan, tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Soğanı rendeleyip tuz ve karabiberle birlikte kıymaya ekleyin ve iyice karıştırın. 1 kahve fincanı su ilave edin. Unun ortasını açıp yoğurt, zeytinyağı, yumurta, sirke ve tuzu ilave edip hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp 20 dakika dinlendirin. Un serperek, 18- 20 cm çapında açın. Açtığınız yuvarlak hamurun bir tarafına kıymalı harçtan ilave edip diğer tarafı ile kapatın. Kenarını ruletle çıkartın. Kızdırılmış sıvıyağda her iki tarafını kızartın. Sıcak olarak servis yapın.