BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? * Yumurtaları kolayca soyabilirsiniz: Katı haşlanan yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkardıktan hemen sonra soğuk suya tutun ve bir süre soğuk suda bekletin. Su yumurta kabuğunun gözeneklerinden girerek soymayı kolaylaştırır. * Pişmiş yumurtayı çiğ yumurtadan ayırmak için: Pişirip sakladığınız yumurtaları, çiğ yumurtalarla aynı yere koyduğunuzda yumurtalar karışabilir. Ancak bunları ayırmanın kolay bir yolu var: Çiğ yumurtalar döndürdüğünüzde kolaylıkla dönmezken, pişmiş yumurtalar kendi ekseni etrafında rahatlıkla dönerler. * Mantar sote pişirirken: Mantar sote pişirirken, kapağı açık bırakırsanız, hem mantarların su koyuvermesini hem de kararmasını önleyebilirsiniz.