Zeytinyağlı Taze Fasulye MALZEMESİ (6 kişilik) * Yarım kilo kadar taze büyük boy kuru fasulye * 2 küçük havuç * 2 adet domates * 1 adet kuru soğan * 1 adet patates, tuz * 1 su bardağı zeytinyağı * Yarım demet maydanoz HAZIRLANIŞI Akşamdan ıslattığınız fasulyeyi suyunu değiştirip haşlayın, suyunu süzün. Patates ve havuçları soyup küçük küçük doğrayın. Zeytinyağını tencereye alın. Doğranmış soğanı ekleyip, kavurun. Havucu ekleyip, kavurmaya devam edin. Patatesi ekleyip, biraz daha kavurduktan sonra soyulmuş ve doğranmış domatesleri ilave edin. Ardından fasulyeyi tencereye alıp karıştırın. 3 su bardağı sıcak su ekleyip, biraz sulu kalıncaya kadar pişirin. Üzerine maydanoz serpiştirin.
Domatesli-Biberli Sosis MALZEMELER (4 kişilik) * 2 paket soyulmuş sosis * 2 adet domates * 3 adet çarliston biber * Az miktarda tuz * 1 yemek kaşığı margarin HAZIRLANIŞI Derin bir tencereye yağı alın. Yağ hafifçe erimeye başlayınca içine ayıklanmış ve halka halka doğranmış biberleri ilave edin. Bunları birkaç kez hızlı bir şekilde çevirin. Diğer tarafta 2 adet domatesi rendeleyip tencereye ilave edin, daha sonra az miktarda tuz katın. Karışımı 1-2 dakika pişirin. Birer parmak kalınlığında doğranmış sosislere tencereye ilave edin, bir çay fincanı su ekleyin ve 15 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Soslu Börek MALZEMELER (2 kişilik) * 1 çay bardağı pirinç * 2 adet yufka * 2 adet tavuk göğsü * 1 demet maydanoz * 1 su bardağı galeta unu * 1 fincan kuru nane * 2 bardak soya yağı * Karabiber, tuz, kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Tavuk göğsünü haşlayın ve etlerini didin. Pirinci de haşlayın. Tavuk eti, kuru nane, pirinç, kıyılmış maydanoz, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu karıştırın. Yufkaları kesin ve hazırladığınız harcı bunlara doldurup sigara böreği şeklinde sarın. Kızgın soya yağında galeta ununa bulayarak kızartın. Üzerine yağda yaktığınız kırmızıbiberi döküp, servis yapın.