Naneli Cacık HAZIRLANIŞI Yoğurdu derin bir kapta çırpın. Az su ilave ederek ezin. Kıvamının koyu olmasına dikkat edin (dilediğiniz kıvama gelene kadar su ekleyin). Salatalıkları soyup küçük küçük çentikleyin ve yoğurda ekleyin. Sarımsakları ezin. Tuzla birlikte yoğurda ilave edin. Zeytinyağı ve pul biberi ilave ederek karıştırın. Kaselere paylaştırın. Kuru nane ve kıyılmış dereotu ile süsleyin. (Dilerseniz içine birer küp buz atabilirsiniz)
MALZEMESİ (4 kişilik) * 500 gr yoğurt * 3 salatalıkl 2-3 diş sarımsak * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * Nane, pul biber, dereotu * Yeteri kadar tuz ve su
Biberli Pilav HAZIRLANIŞI Pirinci sıcak tuzlu suda yarım saat bekletin. İnce kıyılmış kuru soğan ile sarımsağı 1 dakika kavurun. Çekirdeği çıkartılıp küp doğranmış kırmızı biberi ilave edip,kavurun. 1 su bardağı kaynar suyun içinde safranı 5 dakika bekletip süzün. Bir tencerede tereyağını eritin, safranlı suyu ve tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Süzdüğünüz pirinci ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın. Pilavın üzerine, kavurduğunuz kırmızı biber ve taze soğanı koyup, karıştırın. Demlendirip servis yapın.
MALZEMESİ (6 kişilik) * 2 kırmızı biber * 2 çorba kaşığı sıvı yağ * 1 kuru soğan * 2 diş sarımsak * 1 tatlı kaşığı safran * 2 su bardağı pirinç * 2 su bardağı tavuk suyu * 25 gr tereyağı * 3 sap taze soğan * Tuz, kara biber
Patlıcan Kebap HAZIRLANIŞI Patlıcanları alaca soyun. Halka dilimleyin. Tuzlu suda bekletikten sonra kurulayıp hafifçe kızartın. Yağını süzün ve tepsiye dizin. Tereyağında et ve ince doğradığınız soğanları kavurun. Et, suyunu salıp tekrar çekince küp doğranmış domates ve ince doğranmış yeşil biberi, etlere ilave edin. Biraz aşacak kadar sıcak su ekleyin. Karabiber ve tuz da koyup suyunu çekene kadar pişirin. Kavurduğunuz eti patlıcanların üzerine dökün. Orta derecelik fırında 15 dakika pişirin. MALZEMESİ (4 kişilik) * Yarım kg kuşbaşı et * 1 kg patlıcan * 2 soğan * 2 domates * 3 sivri biber * 1 çorba kaşığı tereyağı * Tuz, karabiber, sıvıyağ