Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 14 Aralık 2005
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Mutfak rehberi
Lezzet sofrası

Lezzet sofrası



Naneli Cacık
HAZIRLANIŞI
Yoğurdu derin bir kapta çırpın. Az su ilave ederek ezin. Kıvamının koyu olmasına dikkat edin (dilediğiniz kıvama gelene kadar su ekleyin). Salatalıkları soyup küçük küçük çentikleyin ve yoğurda ekleyin. Sarımsakları ezin. Tuzla birlikte yoğurda ilave edin. Zeytinyağı ve pul biberi ilave ederek karıştırın. Kaselere paylaştırın. Kuru nane ve kıyılmış dereotu ile süsleyin. (Dilerseniz içine birer küp buz atabilirsiniz)

MALZEMESİ (4 kişilik)
* 500 gr yoğurt
* 3 salatalıkl 2-3 diş sarımsak
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* Nane, pul biber, dereotu
* Yeteri kadar tuz ve su

Biberli Pilav
HAZIRLANIŞI
Pirinci sıcak tuzlu suda yarım saat bekletin. İnce kıyılmış kuru soğan ile sarımsağı 1 dakika kavurun. Çekirdeği çıkartılıp küp doğranmış kırmızı biberi ilave edip,kavurun. 1 su bardağı kaynar suyun içinde safranı 5 dakika bekletip süzün. Bir tencerede tereyağını eritin, safranlı suyu ve tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Süzdüğünüz pirinci ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın. Pilavın üzerine, kavurduğunuz kırmızı biber ve taze soğanı koyup, karıştırın. Demlendirip servis yapın.

MALZEMESİ (6 kişilik)
* 2 kırmızı biber
* 2 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1 kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı safran
* 2 su bardağı pirinç
* 2 su bardağı tavuk suyu
* 25 gr tereyağı
* 3 sap taze soğan
* Tuz, kara biber

Patlıcan Kebap
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alaca soyun. Halka dilimleyin. Tuzlu suda bekletikten sonra kurulayıp hafifçe kızartın. Yağını süzün ve tepsiye dizin. Tereyağında et ve ince doğradığınız soğanları kavurun. Et, suyunu salıp tekrar çekince küp doğranmış domates ve ince doğranmış yeşil biberi, etlere ilave edin. Biraz aşacak kadar sıcak su ekleyin. Karabiber ve tuz da koyup suyunu çekene kadar pişirin. Kavurduğunuz eti patlıcanların üzerine dökün. Orta derecelik fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMESİ (4 kişilik)
* Yarım kg kuşbaşı et
* 1 kg patlıcan
* 2 soğan
* 2 domates
* 3 sivri biber
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Tuz, karabiber, sıvıyağ




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Oteli ayağa kaldırdılarKomedyenler dünyası karıştı
Yardım meleğiParanın ne önemi var
Bir ayağı Türkiye'de...Onun adayı belli...
Türkülere yeni sesDiyabette ayak sağlığı
En iyi zayıflama yolu 'gülmek'Güncel Sağlık
Biçimli kalçalar için 13...Seksilik duruşta!
Ayak terlemesine pudra kullanınMuz maskesi ile yumuşacık...
Kadınlar en çok migrenden...Varis sorununa 'Flow Masajı'
Ortak zevkleri mücevherYeni sezonu tanıttılar
Görenler onları kardeş sanıyorSon mekanları ile hayli...
Çıplak görüntüler düğün...Genç aşıklar yine buluştu
Brad bu işe ne diyecek?Çizgi Ötesi
Aşk günlüğüAlt yazı
GÜNCEL
Bunun Bunun adı vahşet
Çekim için Adana'ya giden TRT kamera kontrol görevlisi, gece sigara...
Samanlık ödevi
Loto, 8 trilyona koşuyor
Evlilik delisinin inadı
Ecel uzak dinlemedi
Bir mektup hayatlarını...
'Sosyal olacağız be yaa!'
SPOR
100.yıl 100.yıl hesapları
Alex ve Anelka'nın mutlaka takımda kalmasını isteyen Daum, Tuncay'ın...
Bir mucize verir vize!
Sessiz ve derinden
Kaynak Heinz
Sümer de aday
Büyük isyan
Ailton şoku
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 12 C,Açık 7 C
ANKARA - Par. Bul. 9 C,Açık -2 C
IZMİR - Par. Bul. 18 C,Açık 7 C
ANTALYA - Par. Bul. 22 C,Açık 11 C
ADANA - Par. Bul. 20 C,Açık 10 C
EKONOMİ
IMKB E: 37.741,700 D:% -1,21
DOLAR S: 1,349 D:% -0,41
EURO S: 1,608 D:% -0,53
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu