BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? * Sebzeleri doğradıktan sonra uzun süre bekletmemek lazım. İçindeki vitaminler ısıya ve ışığa dayanıksızdır. Doğrar doğramaz hemen pişirmek gerekir. Salataları da anında doğrayıp tüketmek gerekir. Salata yapılırken küçük doğranması da besin değerini düşürür. İri doğranması çok daha faydalı olur. Ayrıca, yıkandıktan sonra doğranmalıdır. * Makarnayı suyunu çektirerek pişirmek gerekiyor. B grubu vitaminleri var. Kaynatıldığında B vitamini suya geçiyor. Suya geçtiği için vitamin değeri kalmıyor. Bunun için makarnayı pilav gibi suyunu çektirerek pişirmek en iyisidir. * Her yemeğin bir pişirme süresi vardır. Çok fazla pişirmek faydalı değil. * Yumurtayı fazla haşlarsanız, protein yapısı bozulur. Yumurtayı 3 ile 5 dakika haşlamak yeterlidir. * Yemek pişirildiğinde tencerenin kapağı kesinlikle kapalı tutulmalıdır. Çünkü buharlaşma yoluyla yemeklerin vitamin değeri düşer.