BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? * Beşamelinizle fark atmak ister misiniz? Bu durumda sütün içine soğan doğrayıp, süt soğanın tadını alana kadar bekletin. * Soğanın daha da lezzetli olması için kavururken içine biraz şeker atın. * Ciğer 2-3 dakikadan fazla pişerse sertleşir, yumuşatmak için rakıda bekletmeyi deneyin. * Yemeğe katacak kabağınız yoksa bir salatalık onu aratmayacaktır. * Tatlıda kuru üzüm kullanacaksınız. Üzümleri birkaç saat sevdiğiniz bir içkide bekletin, farkı görün. * Sindirimi kolaylaştıran mucize muskatı bütün yemeklerinizde kullanmaya ne dersiniz? Muskat hindistan cevizinin küçüğüne deniyor. Tüm baharatçılarda kolaylıkla bulabilirsiniz. * Akşama konuklar gelecek. Malzemeleri aldınız. Güveç kabına koydunuz fakat oda ne? Güveç kabınızın kapağı yok. Sakın paniği kapılmayın. Kapak görevini bir alüminyum folyo ile rahatlıkla çözebilirsiniz.