Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 11 Aralık 2005
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet sofrası
Mutfak rehberi

Lezzet sofrası



Mantar Güveç
HAZIRLANIŞI
Mantarları isteğinize göre 4'e, 2'ye bölün veya bütün kullanın. Bir tavaya margarini koyun, halka halka doğranmış soğanı ve küçük kesilmiş sarımsağı soğanlar hafif pembeleşene kadar bir süre sote yapın. Mantarları da ilave edin. Küçük doğranmış domates ve biberleri de tavaya ekleyin ve çevirerek pişirin. Domates salçasını ve kremayı da ilave ederek 3-4 dakika kadar kaynatın. Bir güvecin içinde servis yapın.

MALZEMESİ (2 kişilik)
* 16 adet orta boy mantar
* 2 çarliston biber
* 2 domates
* 1 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı margarin
* 1 çorba kaşığı krema
* Karabiber, tuz

Zeytinyağlı Biber Dolma
HAZIRLANIŞI
Biberlerin saplarını zarar vermeden çıkartın. Yağı kızdırın, çam fıstıklarını hafif kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğanları ilave edin, kahverengileşinceye kadar kavurmaya devam edin. Pirinç, 1.5 su bardağı su, kuşüzümü, şeker, tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Maydanoz, dereotu ve naneyi ince kıyıp, iç malzemesine ekleyin. İyice karıştırın. Ilınan harcı biberlere doldurun. Domatesi iri iri doğrayarak biberlere kapak yapın. Üzerine yarım su bardağı suyu ekleyerek, pişirin. Soğuk servis yapın.

MALZEMESİ (4 kişilik)
* 8 dolmalık biber
* 3 soğan, 1 domates
* 1 yemek kaşığı çam fıstığı
* 1 yemek kaşığı kuşüzümü
* 1 su bardağı pirinç
* Yarım su bardağı zeytinyağı
* 2 su bardağı su, tuz
* Maydanoz, dereotu, nane
* Yenibahar, karabiber, şeker

Elma Tatlısı
HAZIRLANIŞI
Yıkanmış elmaları soyup, ikiye bölün. Çekirdek yataklarını çıkartın. Derin bir tencerenin içerisinde elmaları, karanfil, şeker ve su ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin ( toplam 8 -10 dakika kadar). Sonra servis tabağına alın. Soğuduktan sonra tarçın ceviz ve krem şanti ile süsleyerek servis yapın. (Krem şantiyi hazırlamak için paketin üzerindeki tariften yararlanabilirsiniz).

MALZEMESİ (4 kişilik)
* 1 adet orta boy elma
* 1 adet karanfil
* 1 tay kaşığı toz tarçın
* 1 çorba kaşığı kalorisiz şeker
* Yarım su bardağı su
* Üzerine krem şanti, ceviz




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Bebek için çok üzgünİş arkadaşlığı aşka dönüştü...
Kaş yaparken yine göz çıkardıHer 4 kişiden biri boyun...
Mükemmel saçlar...Kişiye özel kreasyon...
Huzurlu ve sakin bir mekanYeni yıla yeni kampanya
Kalpten gidiyoruzAnason çayı hazmı...
Banyodayken dikkat!Güncel Sağlık
Cildinize Phyto-AkupunkturMakyaj hileleri...
Kalıcı makyajla yay gibi kaşlarJean bu kış dar paça ve işlemeli
'Britney'i beğeniyorum!'İlginç avukat
Boynuna ne oldu!fax... fax...
Çizgi ÖtesiTele kulak
Mesaj kutusu
GÜNCEL
Gerçek Gerçek külkedisi
Afrikalı ailesi, onu bebekken terk etti. Yüreği sevgi dolu bir Türk...
Hepimiz yastayız!
Dikkat kurt-arırdı!
Doktor adayını canavar yuttu
Grip salgını kapıda
Uluslararası kayıp!
Kürdistan'a havalı okey!
SPOR
İl-iç'ten İl-iç'ten bir zafer
G.Saray, ilk yarıda iki kez geriye düştü ama ikinci yarıda muhteşem...
Planlar tutu
Hakem isyanı
Nihat garantisi
Reçete hazır
Adaylar artıyor!
Antep'e evinde gülmek haram!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 11 C,Açık 8 C
ANKARA - Açık 11 C,Açık 1 C
IZMİR - Açık 17 C,Açık 6 C
ANTALYA - Açık 23 C,Açık 13 C
ADANA - Açık 21 C,Açık 13 C
EKONOMİ
IMKB E: 37.496,180 D:% -2,83
DOLAR S: 1,354 D:% -0,11
EURO S: 1,596 D:% -0,28
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu