Mantar Güveç HAZIRLANIŞI Mantarları isteğinize göre 4'e, 2'ye bölün veya bütün kullanın. Bir tavaya margarini koyun, halka halka doğranmış soğanı ve küçük kesilmiş sarımsağı soğanlar hafif pembeleşene kadar bir süre sote yapın. Mantarları da ilave edin. Küçük doğranmış domates ve biberleri de tavaya ekleyin ve çevirerek pişirin. Domates salçasını ve kremayı da ilave ederek 3-4 dakika kadar kaynatın. Bir güvecin içinde servis yapın.
MALZEMESİ (2 kişilik) * 16 adet orta boy mantar * 2 çarliston biber * 2 domates * 1 diş sarımsak * 1 tatlı kaşığı domates salçası * 1 tatlı kaşığı margarin * 1 çorba kaşığı krema * Karabiber, tuz
Zeytinyağlı Biber Dolma HAZIRLANIŞI Biberlerin saplarını zarar vermeden çıkartın. Yağı kızdırın, çam fıstıklarını hafif kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğanları ilave edin, kahverengileşinceye kadar kavurmaya devam edin. Pirinç, 1.5 su bardağı su, kuşüzümü, şeker, tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Maydanoz, dereotu ve naneyi ince kıyıp, iç malzemesine ekleyin. İyice karıştırın. Ilınan harcı biberlere doldurun. Domatesi iri iri doğrayarak biberlere kapak yapın. Üzerine yarım su bardağı suyu ekleyerek, pişirin. Soğuk servis yapın.
MALZEMESİ (4 kişilik) * 8 dolmalık biber * 3 soğan, 1 domates * 1 yemek kaşığı çam fıstığı * 1 yemek kaşığı kuşüzümü * 1 su bardağı pirinç * Yarım su bardağı zeytinyağı * 2 su bardağı su, tuz * Maydanoz, dereotu, nane * Yenibahar, karabiber, şeker
Elma Tatlısı HAZIRLANIŞI Yıkanmış elmaları soyup, ikiye bölün. Çekirdek yataklarını çıkartın. Derin bir tencerenin içerisinde elmaları, karanfil, şeker ve su ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin ( toplam 8 -10 dakika kadar). Sonra servis tabağına alın. Soğuduktan sonra tarçın ceviz ve krem şanti ile süsleyerek servis yapın. (Krem şantiyi hazırlamak için paketin üzerindeki tariften yararlanabilirsiniz).
MALZEMESİ (4 kişilik) * 1 adet orta boy elma * 1 adet karanfil * 1 tay kaşığı toz tarçın * 1 çorba kaşığı kalorisiz şeker * Yarım su bardağı su * Üzerine krem şanti, ceviz