UZMANLARA göre, günde 2 kere 150 gram yağsız peynir yemek, dişetini ve dişleri kuvvetlendiriyor. Ayrıca balık ve kümes hayvanlarında dişleri sertleştiren fosfor vardır. Sarımsak antibakteryel etkisiyle ağız yaralarına çok iyi gelir. Nar ise sıkıştırıcı bir özelliğe sahiptir. Bu şekilde ağız yaralarını teskin eder. Ispanak dişeti çekilmesini önleyerek ileri dönük diş kaybının önüne geçer. Bilimadamları da, siyah çayın diş çürüklerine ve dişeti ile diğer ağız hastalıklarına yol açan bakterilere karşı oldukça etkili olduğunu belirledi. Dudak kenarındaki çatlaklar çoğu zaman oldukça acı vericidir ve ağız hareketlerinizi kısıtlar. Daha da kötüsü bu demir eksikliğiniz olduğunu gösterir. Bu durumun önüne çikolata yiyerek geçebilirsiniz. Ayrıca demiri kırmızı et, yeşil sebzeler ve karaciğerden de temin edebilirsiniz. Naneli sakızın, antiseptik bir yararı olduğu için diş etlerini koruma altına alır. Bunun yanısıra dildeki çatlaklar sindirim sisteminizde sorun olduğunu gösterir. Sindirimi kolay yiyecekler tercih edin. Isırgan çayı deneyin.