Malzemeler: * 200 gr mısır unu * 200 gr pirinç unu * 1 tatlı kaşığı toz şeker * 2 tatlı kaşığı kuru maya * 1 su bardağı süt * 1 yumurta akı * 15 gr margarin * 1 tutam tuz * 1 çay bardağı dilimlenmiş zeytin * 1 yumurta sarısı * 1 çorba kaşığı çörek otu
Hazırlanışı: Yarım bardak sütü ılıtıp şeker ve mayayı ekleyin. Eriyinceye kadar karıştırıp bekletin. Margarini yumuşatın. Mısır unu ve pirinç ununu harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp mayalı sütü ilave edin. Kalan malzemeyi ekleyip yoğurun. Top şekli verip üzerini nemli bezle örtün bekletin. Hamuru unlu zemine alıp tekrar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.