Patates Sarması HAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup, püre yapın. Tuz ve karabiber serpin. Peynirle karıştırın. Sıvı yağ, eritilmiş margarin, yoğurt, sirke ve tuzu derin bir kaba alın. Üzerine alabildiğince un ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye bölün. Merdane ile tepsi büyüklüğüne yakın açın. Hamurların bir kenarına hazır içten koyun. Rulo biçiminde sarın. Verev kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında pişirin.
MALZEMESİ (6 kişilik) * 1 çay bardağı sıvı yağ * 1 çay bardağı eritilmiş margarin * Un * 1 çay bardağı yoğurt * Yarım çay bardağı sirke * 3 patates * 2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir * 1 yumurtanın sarısı * Tuz, karabiber