Fırında Makarna HAZIRLANIŞI Makarnaları tuzlu kaynar suda bütün olarak haşlayıp, suyunu süzün. Yağı tencereye alıp, eritin. Makarnaları ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyip, karıştırın. Çukur bir kapta yumurtaları çırpın, sütü ekleyip, çırpmaya devam edin. Tuzu ve karabiberi ilave edin. Makarnaları tepsiye aktarın. Üzerine kalan kaşar peynirini serpiştirip, sütlü karışımı gezdirin. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar tutun.
MALZEMELER (4 kişilik) 1 paket kalın çubuk makarna 3 adet yumurta Yarım litre süt Tuz, karabiber 2 çorba kaşığı margarin 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hünkar Beğendi HAZIRLANIŞI Patlıcanları közleyip, soyun. Soya yağı ve limon suyunu ekleyip, püre haline getirin. Unu bir tavada 2 kaşık soya yağı ile kavurun. Sütü ilave edip, beşamel sosu hazırlayın. Sosu ateşten alır almaz, rendelenmiş kaşar peynirini, tuzu ve şekeri ekleyip, patlıcan püresi ile karıştırın. Ayrı bir kapta salçayı su ile ezin. İnce kıyılmış soğanı, 30 dakika bekletilmiş soya etini etini ekleyip, orta ateşte 20 dakika pişirin. Birer tutam maydanoz, dereotu, fesleğeni robottan geçirip, 1 kaşık sıvı yağ, 2 kaşık limon suyunu ekleyerek hazırladığınız yeşil baharat sosunu servis tabağına alın. Üzerine patlıcan karışımını sonra etleri koyup, kızarmış yufka ile servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) 150 gr soya eti, 1 soğan 2 adet patlıcan, 1 limon 4 çorba kaşığı soya yağı Yarım kahve fincanı un 1 kahve fincanı süt, tuz 1 kahve fincanı kaşar peyniri 2 kaşık yeşil baharat sosu 1 tatlı kaşığı domates sosu 1 kaşık domates salçası, yufka
Revani HAZIRLANIŞI Şurup için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyun ekleyip kaynatın. Yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı kaplara ayırın ve yumurta sarılarına 1 bardak toz şeker ile limon kabuğu rendesi katarak 10 dakika çırpın. Yumurta beyazlarına bir tutam tuz katarak 10 dakika karıştırın ve yumurta sarısına ekleyin. İrmik ile unu da ilave ederek hepsini karıştırın ve erimiş, soğuk tereyağını da katarak karıştırın. Hamuru içi yağlanmış ve unlanmış tepsiye dökün ve 1 saat kadar pişirin. Sonra fırından alıp hemen üzerine şurubu dökün.
MALZEMELER (2 kişilik) 1.5 bardak ince irmik 1/4 bardak un 5 bardak toz şeker 2.5 çorba kaşığı tereyağı 9 adet yumurta 1 küçük limon kabuğu rendesi Yarım çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı un, tuz 1 çorba kaşığı limon suyu