Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 17 Ekim 2005
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Ramazan sofrası
Mutfak rehberi

Ramazan sofrası



Fırında Makarna
HAZIRLANIŞI
Makarnaları tuzlu kaynar suda bütün olarak haşlayıp, suyunu süzün. Yağı tencereye alıp, eritin. Makarnaları ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyip, karıştırın. Çukur bir kapta yumurtaları çırpın, sütü ekleyip, çırpmaya devam edin. Tuzu ve karabiberi ilave edin. Makarnaları tepsiye aktarın. Üzerine kalan kaşar peynirini serpiştirip, sütlü karışımı gezdirin. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar tutun.

MALZEMELER (4 kişilik)
1 paket kalın çubuk makarna
3 adet yumurta
Yarım litre süt
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hünkar Beğendi
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları közleyip, soyun. Soya yağı ve limon suyunu ekleyip, püre haline getirin. Unu bir tavada 2 kaşık soya yağı ile kavurun. Sütü ilave edip, beşamel sosu hazırlayın. Sosu ateşten alır almaz, rendelenmiş kaşar peynirini, tuzu ve şekeri ekleyip, patlıcan püresi ile karıştırın. Ayrı bir kapta salçayı su ile ezin. İnce kıyılmış soğanı, 30 dakika bekletilmiş soya etini etini ekleyip, orta ateşte 20 dakika pişirin. Birer tutam maydanoz, dereotu, fesleğeni robottan geçirip, 1 kaşık sıvı yağ, 2 kaşık limon suyunu ekleyerek hazırladığınız yeşil baharat sosunu servis tabağına alın. Üzerine patlıcan karışımını sonra etleri koyup, kızarmış yufka ile servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
150 gr soya eti, 1 soğan
2 adet patlıcan, 1 limon
4 çorba kaşığı soya yağı
Yarım kahve fincanı un
1 kahve fincanı süt, tuz
1 kahve fincanı kaşar peyniri
2 kaşık yeşil baharat sosu
1 tatlı kaşığı domates sosu
1 kaşık domates salçası, yufka

Revani
HAZIRLANIŞI
Şurup için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyun ekleyip kaynatın. Yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı kaplara ayırın ve yumurta sarılarına 1 bardak toz şeker ile limon kabuğu rendesi katarak 10 dakika çırpın. Yumurta beyazlarına bir tutam tuz katarak 10 dakika karıştırın ve yumurta sarısına ekleyin. İrmik ile unu da ilave ederek hepsini karıştırın ve erimiş, soğuk tereyağını da katarak karıştırın. Hamuru içi yağlanmış ve unlanmış tepsiye dökün ve 1 saat kadar pişirin. Sonra fırından alıp hemen üzerine şurubu dökün.

MALZEMELER (2 kişilik)
1.5 bardak ince irmik
1/4 bardak un
5 bardak toz şeker
2.5 çorba kaşığı tereyağı
9 adet yumurta
1 küçük limon kabuğu rendesi
Yarım çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un, tuz
1 çorba kaşığı limon suyu




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Gülben: Namuslu...Bayramda şenlik başlıyor
'Büyük Yalan'ın masal...Oyunculuğunu konuşturacak!
18 milyara gelinlikCengiz İmren'in...
Meltem ABD'ye geri dönüyor...Yeni koleksiyonunu ev...
Her göze farklı lazer uygulamasıProstat kanserlerinin...
Vücudunuzu iyi dinleyinGüncel Sağlık
Sezon trendlerine demode...Sonsuz gençlik hayal değil
Sağlıklı dişler çekici...Sabah makyajla canlı bir görüntü
Saçınızı ceviz ve kekikle...Uzun ömür için 14 süper yiyecek
Ayaktayken dik durmak önemli!Çizgi ötesi
Tele kulakGuinness rekorları
Mesaj kutusukuş kafesi
fax... fax... fax...
GÜNCEL
Sırasız Sırasız ölüm!
77 yaşındaki talihsiz kadın muayene kuyruğunda fenalaştı yardım...
Necla'yı tahliye ettiren madde!
Ölüme 7 çalım!
'Silim sürtmüş olabilir'
Büyük günahlardan
Sokakta boğaz kesene 20 yıl
Parsadan'ın annesi ve oğlu...
SPOR
Kartal Kartal komada
Malmö ve Samsun galibiyetleriyle nefes alan Beşiktaş'ta taraftarlar...
Sıkıldım artık
Schalke paniği
Halil umudu
Sorun sağda
Galatasaray'da durmak yasak
Taka batıyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Kapalı 15 C,Par. Bul. 9 C
ANKARA - Kapalı 15 C,Kapalı 5 C
IZMİR - Par. Bul. 21 C,Par. Bul. 11 C
ANTALYA - Fırtına 20 C,Par. Bul. 13 C
ADANA - Fırtına 24 C,Fırtına 14 C
EKONOMİ
IMKB E: 31.726,020 D:% -1,02
DOLAR S: 1,368 D:% -0,18
EURO S: 1,641 D:% 0,40
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu