Ağustos ayında organik tarım projesi kapsamında organik ekmek üretimine başlayan İstanbul Halk Ekmek, son olarak çölyak ve fenilketonuri hastaları için glutensiz karışım üretimine başlıyor.
İstanbul Halk Ekmek'in bu konudaki çalışmalarına 2000 yılında başladığını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ile işbirliği yapılarak, sınırlı sayıda da olsa glutensiz ve düşük fenilaninli ekmek üretiminin gerçekleştirildiğini söyledi. Topbaş, aynı işbirliği ile daha çok hastanın ihtiyacını karşılamak amacıyla, glutensiz karışım üretimine başlayacaklarını açıkladı. Glutensiz karışım olarak adlandırılan yeni ürün ile çölyak ve fenilketonuri hastaları; ürünle birlikte verilecek tarifleri uygulayarak arzu ettikleri kek, kurabiye, puding gibi çeşitleri kendi evlerinde yapma imkanına kavuşacak. Bu konuda Türkiye'de ilk olan bu çalışma ile çölyak ve fenilketonuri hastaları, yurt dışından oldukça pahalı fiyatlara ithal edilen benzer ürünlere bağımlı olmaktan çıkacak, kendi lezzet kültürümüze uygun ürünleri sağlıklı olarak elde etme imkanına kavuşacak.