Üzümlü Pilav HAZIRLANIŞI Yarım saat tuzlu ılık suda bekletilip süzülmüş pirinci, tereyağı ile 3 dakika kadar karıştırarak kavurun. Küçük bir tavada fıstıkları az miktarda yağ ile biraz kavurun, buna ince kıyılmış soğanları da ekleyip hafifçe pembeleştirin ve tenceredeki pirince ekleyin. Pirince rendelenmiş havucu, kuş üzümünü, kaynar su veya et suyunu, tuzunu da ilave ederek, harlı ateşte kaynamasını bekleyin, 2 dakika sonra ocağın altını kısın ve pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. Demlendikten sonra servis yapın. MALZEMESİ (4 kişilik) * 2 su bardağı pirinç * 4 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet küçük havuç * 1 adet soğan, dereotu * 30 gr kuş üzümü * 30 gr dolmalık fıstık * 3 bardak su veya et suyu