Hazan mevsiminde yaprak gibi dökülmek yerine çiçek gibi açmak istiyorsanız sofranızdan balık ve elmayı eksik etmeyin.
Sonbahara sağlıklı ve formda girmenin yolu dört besinden geçiyor: Üzüm, elma, makarna ve balık. Her birinin ayrı bir görevi var. Vücudu temizlemek, hastalıklardan korunmak, enerji sağlamak ve hafızayı güçlendirmek. Ekim diyetiyle hem formda kalın hem de zayıflayın.
ÜZÜM GENÇLEŞTİRİYOR...
* Üzüm: Mevsim geçişlerinde vücudun toksinlerden arınmaya ihtiyacı vardır. Bunun için bol bol üzüm yiyin. Üzüm bol lifli olduğu için bağırsakları yumuşatıcı ve idrar söktürücü özellikler içerir. Taze üzüm suyu en az anne sütü kadar yararlı. Magnezyum ve potasyum kaynağı olan üzüm, vücudun direncini artırır. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Ayrıca basit şekerler sayesinde bol enerji veriyor. Cildin yaşlanmasını geciktirip güzelleştiriyor.
MAKARNA ENERJİ DEPOSU
* Makarna: Makarna kalsiyum ve magnezyum gibi enerji sağlayan mineraller içerir.
* Elma: Her gün 1 elma yemek bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan koruyor. İçeriğindeki A vitamini cildi serbest radikallerden koruyarak, yaşlanmayı önlüyor.
* Balık: Uzmanlara göre denizden gelen sağlık; balık. Bu değerli besinde bulunan Omega3 yağ asitleri bağışıklık siste mini güçlendirirken, beynin performansını artırıyor, konsantrasyonu güçlendirip unutkanlığı önlüyor.