HAZIRLANIŞI Tencereye tuz, az miktar sıvı yağ ve 5.5 su bardağı su koyup kaynatın. Havucu fındık büyüklüğünde doğrayıp kaynayan suya ekleyerek 15 dakika pişirin. Makarnayı ilave edin, hafif hararetli ısıda ara sıra karıştırarak pişirin. Bezelyeyi katıp karıştırın. Tüm malzeme pişince, suyunu süzerek servis tabağına aktarın Doğranmış soğanı ve kıymayı tereyağında kavurun, salçayı ekleyin, makarnanın üzerine döküp karıştırın. Maydanoz yaprakları ile süsleyin. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 paket makarna * 1 çorba kaşığı tereyağ * 3 çorba kaşığı kıyma * 2 orta boy domates veya salça * 2 orta boy soğan * 2 su bardağı yoğurt * 1 tatlı kaşığı tuz * 2 diş sarımsak, maydanoz