BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? * Sebzeleri doğradıktan sonra uzun süre bekletmemek gerekir. Çünkü içindeki vitaminler ısıya ve ışığa dayanıksızdır. Sebzeleri doğrar doğramaz hemen pişirmeniz gerekiyor. Salataları anında doğrayıp tüketmek gerekiyor. Salata yapılırken küçük doğranması da besin değerini düşürüyor. İri doğranması daha faydalı olur. Ayrıca sebzeler yıkandıktan sonra doğranmalı. * Her yemeğin bir pişirme süresi vardır. Çok fazla pişirmek faydalı değildir. * Yumurtayı fazla haşlarsanız, protein yapısı bozulur. Yumurtayı 3 ile 5 dakika arasında haşlamak yeterlidir. * Yemek pişirildiğinde tencerenin kapağı kapalı tutulmalı. Çünkü buharlaşma yoluyla vitamin değeri düşüyor. * Pasta yaparken, hazırlanan karışımı çok fazla çırpmamak lazım. Fazla çırpıldığında besinlerin içeriğindeki protein, vitamin ve minareller yok oluyor. * Patates kabuğuyla haşlanmalı ve meyveler kabuğuyla tüketilmeli. * Patates ve soğan ışıksız ortamlarda, tahıllar cam kavanozda saklanmalı.