Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 31 Ağustos 2005
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet Sofrası
Mutfak rehberi

Lezzet Sofrası



Sebzeli Mantı

HAZIRLANIŞI
3
yufkayı üst üste yayın. Kabak ve havucu rendeleyi, suyunu sıkıp atın. Yufkaların üzerine yayın. Soğan ve kıymayı karıştırıp çiğ olarak bu harcın üzerine ilave edin. Sıkıca rulo yapın. İki parçaya bölerek aliminyum folyoya sarın. Kenarlarını kapatın. Kaynar suda folyo ile beraber 20 dakika haşlanyın. Haşlanınca folyoyu çıkartın. Mantıyı dilim dilim kesip tabağa dizin. Ayrı bir kapta yağ, salça ve biberi eritin. Dilimlerin üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün ve sosu gezdirip servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 3 adet yufka
*
1 adet kabak
* 1 adet havuc
*
250 gr kıyma
* 1 adet kuru soğan
*
Kırmızıbiber, tuz
* Sarımsak, yoğurt, salca
*
Aliminyum folyo

Elmalı Sufle

HAZIRLANIŞI
Tavaya tereyağını alın, küçük dilimlenmis elmaları ve bir kaşık toz şekeri ilave edin. Elmayı kavurduktan sonra bir kaseye alın. 2 yumurta sarısını rondoya atın, yarım bardak krema ve toz şekerle çırpın. Unu ve vanilyayı da karıştırın. 3 yumurtanın akını karıştırın. Akları yavaş yavaş sarılara ekleyin. Biraz önce boşalan tavayı ısıtın, tereyağı ile yağlayıp kızdırın. Sufleyi içine dökerek 3 dakika pişirin. Elmaları suflenin üzerine dizin. Fırının ızgarasında 2 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 3 adet yumurta
*
Yarım su bardağı krema
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
*
35 gr un
* 1 tutam tuz
*
1 paket vanilya

Yoğurtlu Mercimek Çorbası

HAZIRLANIŞI
Mercimeğe 6 su bardağı su ilave edin. Kabuğu soyulmuş bütün soğanı da tencereye atarak yarım saat pişirin. Mercimek yumuşayınca ocağı kapatın. Ilındıktan sonra soğanı çıkartıp yoğurdu ekleyin. Ocağı açarak çorbayı sürekli karıştırıp yoğurdu karışıma yedirin. Kaynadığında tuz ve arpa şehriyeyi ekleyin, ateşi kısıp 15 dakika pişirin. Bir tavada tereyağını eritin, naneyi ilave edin. Naneli yağı çorbanın üzerine döküp, bir kez karıştırarak servis yapın.

MALZEMELER (8 kişilik)
* 1.5 su bardağı yeşil mercimek
*
3 çorba kaşığı yoğurt
* 1 adet kuru soğan
*
2 çorba kaşığı arpa şehriye
* Yeteri kadar tuz, nane
*
2 çorba kaşığı tereyağı




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Tehlike çanları çalıyor'Hıyar' davasında sürpriz...
Yüksekten uçuyorGezdi dolaştı yine Nur'a...
Oyunculuğa kesinlikle hayır!Berna'nın çamur keyfi
Her an evlenebilirYardım melekleri
Mağaza arıyor!Aşkları ortaya çıktı
Ünlülerin 35 yıllık terzisiEvlilik şimdilik onlara çok uzak
Kate'in şarkıcı sevgisi bitmiyorBakışları topladı
Seksi 'ev kadını'Tyra yalnızları buluşturuyor
Aşk günlüğüÇizgi ötesi
Alt yazıÖlümcül hastalık AIDS
Çocukların cinsel gelişimiBu hastalıkların çözümü...
Güncel SağlıkGençliğin yeni formülü mezolift
Güneşin rengini yansıtınKıskançlığın dozu iyi...
Yanlış beslenme bebeği vuruyorSivilceye yol açan...
Boynun ilacı, bol bol fırçalamakGüzellik ve araba bu...
Havalı ve esnek bukleler için...
GÜNCEL
1 1 kuruşun hesabı
Bartın Vergi Dairesi, geçen yıldan 1 kuruş vergi borcu kalan...
Bitsin bu acı!
Her cepte bir silah!
Hainler halkı vurdu
Piyangodan polis çıktı!
Pota faciası
Bonkör baba!
SPOR
Fener Fener söz kesti
Fenerbahçe, Real Sociedad'da oynayan tecrübeli yıldızı ocak ayında...
En ağır program
Yönetim oh çekti
Sanatçı Heinz
70 milyonu sevindirin
Gerets: Hediyemiz şampiyonluk...
Çok az kaldı!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 28 C,Açık 19 C
ANKARA - Par. Bul. 28 C,Par. Bul. 13 C
IZMİR - Açık 37 C,Açık 21 C
ANTALYA - Açık 31 C,Açık 22 C
ADANA - Par. Bul. 31 C,Par. Bul. 22 C
EKONOMİ
IMKB E: 30.025,670 D:% 0,02
DOLAR S: 1,357 D:% -0,18
EURO S: 1,667 D:% -0,09
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu