HAZIRLANIŞI 3 yufkayı üst üste yayın. Kabak ve havucu rendeleyi, suyunu sıkıp atın. Yufkaların üzerine yayın. Soğan ve kıymayı karıştırıp çiğ olarak bu harcın üzerine ilave edin. Sıkıca rulo yapın. İki parçaya bölerek aliminyum folyoya sarın. Kenarlarını kapatın. Kaynar suda folyo ile beraber 20 dakika haşlanyın. Haşlanınca folyoyu çıkartın. Mantıyı dilim dilim kesip tabağa dizin. Ayrı bir kapta yağ, salça ve biberi eritin. Dilimlerin üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün ve sosu gezdirip servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 3 adet yufka * 1 adet kabak * 1 adet havuc * 250 gr kıyma * 1 adet kuru soğan * Kırmızıbiber, tuz * Sarımsak, yoğurt, salca * Aliminyum folyo
Elmalı Sufle
HAZIRLANIŞI Tavaya tereyağını alın, küçük dilimlenmis elmaları ve bir kaşık toz şekeri ilave edin. Elmayı kavurduktan sonra bir kaseye alın. 2 yumurta sarısını rondoya atın, yarım bardak krema ve toz şekerle çırpın. Unu ve vanilyayı da karıştırın. 3 yumurtanın akını karıştırın. Akları yavaş yavaş sarılara ekleyin. Biraz önce boşalan tavayı ısıtın, tereyağı ile yağlayıp kızdırın. Sufleyi içine dökerek 3 dakika pişirin. Elmaları suflenin üzerine dizin. Fırının ızgarasında 2 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 3 adet yumurta * Yarım su bardağı krema * 1 tatlı kaşığı toz şeker * 35 gr un * 1 tutam tuz * 1 paket vanilya
Yoğurtlu Mercimek Çorbası
HAZIRLANIŞI Mercimeğe 6 su bardağı su ilave edin. Kabuğu soyulmuş bütün soğanı da tencereye atarak yarım saat pişirin. Mercimek yumuşayınca ocağı kapatın. Ilındıktan sonra soğanı çıkartıp yoğurdu ekleyin. Ocağı açarak çorbayı sürekli karıştırıp yoğurdu karışıma yedirin. Kaynadığında tuz ve arpa şehriyeyi ekleyin, ateşi kısıp 15 dakika pişirin. Bir tavada tereyağını eritin, naneyi ilave edin. Naneli yağı çorbanın üzerine döküp, bir kez karıştırarak servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 1.5 su bardağı yeşil mercimek * 3 çorba kaşığı yoğurt * 1 adet kuru soğan * 2 çorba kaşığı arpa şehriye * Yeteri kadar tuz, nane * 2 çorba kaşığı tereyağı