Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 26 Ağustos 2005
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
En önemli silahınız balık
Ne kadar yağlı balık, o kadar Omega 3

Balık yiyin güzelleşin



Balık, içerisindeki omega 3 yağları ve asitler sayesinde cildinizin pürüzsüz kalmasına yardımcı oluyor.

***

En önemli silahınız balık

Dr. Nicholas Perricone'a göre, yaşlılığa karşı en büyük kalkanlardan biri de balık Özellikle somon balığı, içeriğindeki yağ ve asitler ile kırışıklıklara karşı birebir....

Bilim dünyası tarafından sağlığa en yararlı besinler arasında gösterilen balık, Dr. Nicholas Perricone'un da mucizevi formülünün favori yiyeceklerinden biri. Dr. Nicholas Perricone, "Genç tutan yiyecekler" listesinin başında yer alan balık, içerdiği yağ ve yağ asitleriyle kırışıklıklara karşı birebir... "Kırışıklık Kürü", adlı kitabından sonra yayınladığı ve çok satanlar arasında ilk sırada yer alan "Perricone Reçetesi" kitaplarının yazarı Dr. Nicholas Perricone, balığı "harika protein kaynağı, olağanüstü anti-aging yiyeceği" olarak nitelendiriyor.

'HAFTADA 2-3 KEZ TÜKETİLMELİ'
Balığın içerdiği yağ ve yağ asitleriyle gençleştirme etkilerine sahip olduğunu vurgulayan Dr. Perricone, proteinin hücre onarımını sağlamak için balığın tüm öğünlerde bulunmasını öneriyor. Dr. Perricone, balığın mucizevi etkilerini ise şöyle ifade ediyor: "Anti-aging diyetine hastalar genellikle haftada 2-3 kez balık yiyerek başlar. Ciltlerindeki hızlı gelişmeyi gördüklerinde balık tüketimlerini haftada 5-7 defaya çıkarırlar. Haftada 7 kez balık yemeyi planlamalısınız. Ve özellikle haftada en az 5 kez somon tüketmelisiniz." Özellikle de somon balığının DMAE adlı antioksidan madde (vücuttaki zararlı maddelerin gelişimini durduran) içerdiğine işaret eden Dr. Perricone, bu maddeyi de "yüzü sıkı ve diri tutan, mükemmel cilt formu sağlayan büyülü bir silah" olarak görüyor. Dünyaca ünlü bilimadamına göre bu madde ciltteki sarkmayı da ortadan kaldırıyor.

'ZEYTİNYAĞI SÜRÜN'
Balığın gençleştirici etkisinin, içerdiği Omega-3 yağ asitlerinden kaynaklandığını da belirten Dr. Perricone, bu maddenin özellikle somon, uskumru gibi soğuk balıklarında bulunduğunu belirtiyor. Dr. Perricone, balıkların pi şirilmesi için şunları öneriyor: "Taze, dondurulmuş, konserve veya füme... Hangi balığı ya da deniz ürününü seçerseniz seçin, zeytinyağı ilave edin. Bu balıkları, fırında ve zeytinyağı sürerek pişirmeye özen gösterin. Ayrıca bu balıkları, soğan, sarmısak, limon suyu ve domatesle tatlandırabilirsiniz. Böylece hem lezzetli bir yemekle genç kalmanın adımlarını atar ve hem de sağlığını korursunuz."




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Sibel paranın peşindeAthena'dan farklı klip
Elif yeniden doğmuş gibiNikah için hiçbir engel...
Sinan'ın anlamlı tepkisi'Mutluyuz, sorun yok'
'Maskeli Beşler' karşınızdaKitabını yazıyor
Kuş KafesiGebeliğe bağlı diyabetin takibi
Açıkta satılan süt tehlikeliYakın görme kusuru sorun...
Yumurtanın besin değeriGüncel Sağlık
Günün ÖyküsüKulağınıza Küpe Olsun
Mesaj kutusuÇizgi ötesi
Gençliğin sırrı armut ve erikKaçınılması gerekenler
Cinsellik kadını güzelleştiriyorSezgilerin fendi...
Varislerden kurtulabilirsinizLezzet sofrası
Alt yazı
GÜNCEL
Hayatla Hayatla savaş!
Geçim sıkıntısına düşen kadın, 4 çocuğunu yuvaya vermek zorunda...
Aferin bana!
Sihirli doğum günü
Sonsuz mutluluk!
Robot işbaşında
Baltalı sürücünün şaşırtan...
Keçi avı
SPOR
Avrupalı Avrupalı Kartal: 5-1
İnönü'de oynanan maçın 28. dakikasında Gaspar'ın golüyle yenik duruma...
UEFA heyecanı
İnanırsak olur
Heinz bitiyor
Zafer Fener'de
Eric Gerets: En zorlu sınavımız
Yedek oturmam
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 28 C,Açık 19 C
ANKARA - Açık 31 C,Açık 16 C
IZMİR - Açık 34 C,Açık 18 C
ANTALYA - Açık 29 C,Açık 20 C
ADANA - Açık 29 C,Açık 23 C
EKONOMİ
IMKB E: 29.814,170 D:% 1,50
DOLAR S: 1,366 D:% -0,26
EURO S: 1,678 D:% 0,09
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu