* Öğün sayısı artırılarak her öğündeki besin miktarı azaltılır, böylece sindirim güçlükleri, iştahsızlık ve kabızlık önlenir.
* Diyetteki sıvı miktarı artırılmalı, tuz miktarı ise azaltılmalıdır. Böylece böbreklerin ve idrar yolunun yükü de azaltılmış olur.
* Yemeklerin pişirilmesinde, diyetin enerjisini artırıcı, sindirimi güçleştirici kızartmalardan kaçınılmalı, yemekler haşlama ve ızgara yöntemleri ile pişirilmelidir. Çiğneme güçlüğü olanlarda besinler yumuşak ve sulu şekilde hazırlanır.
* Beslenme düzeninde yeteri kadar sebze ve meyve bulundurularak kabızlık önlenebilir.
* Ağır tatlılar, hamur işleri yaşlıların diyetinde yer almamalıdır. Tatlı olarak muhallebi, sütlaç gibi hafif sütlü tatlılar yaşlılar için daha uygundur.
* Günde 1-2 kez çay ve kahve içmekten yaşlılar hoşlanabilir. Ancak bu içecekler, yemekle birlikte tüketilmemeli, çayın açık ve limonla içilmesi tercih edilmelidir.
* Diyette kırmızı et yerine tavuk ve balık tüketilmelidir. Yağı azaltılmış süt ve ürünlerinin tüketimi tercih edilmelidir. Günde mutlaka yarım ila 1 litre süt içilmesine özen gösterilmelidir.