Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 09 Ağustos 2005
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Bunları Biliyor Musunuz?
Lezzet Sofrası

Lezzet Sofrası



Pazılı Cevizli Börek
HAZIRLANIŞI Yufkaları düz bir zemine yayıp 8 üçgen parçaya bölün. Soğanları ince ince kıyıp sıvı yağda kavurun. İnce kıydığınız pazı yapraklarını ve tuzu ekleyin. Pazılar pişene kadan kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp cevizleri ilave edin ve karıştırın. Yufkaların üzerine ılık su ile karıştıralmış zeytinyağı sürün. Pazılı harçtan koyup sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Isıtılmış 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER (24 adet)
* 1 demet pazı yaprağı
*
3 adet yufka, tuz
* 2 adet kuru soğan
*
Yarım çay bardağı sıvı yağ
* İri çekilmiş ceviz içi
*
Yufkalar için: 1 çay bardağı ılık su
* 1 çay bardağı zeytinyağı
*
Üzeri için: Çörek otu
* 1 adet yumurta sarısı

Tiramisu
HAZIRLANIŞI Toz şeker ve yumurta sarılarını mikserle veya çırpa teli ile şeker incelenene kadar çırpın. Peyniri ilave edip karıştırın. Kremayı çırpma teli ile çırparak kabartın ve yumurtalı karışıma ekleyin. Filtre kahvenin içine kahve likörünü ekleyip karıştırın. Bisküvileri kahveye batırın. Kalıbın içine 1 bisküvi yerleştirin ve üzerine krema yayın. Diğer bisküviler ve krema için aynı işlemi uygulayın. Üzerini toz kakao ile kapatın. Portakal ile süsleyip servis yapın.

MALZEMELER (1 kişilik)
* 2 çorba kaşığı mascarpone peyniri
*
1 çorba kaşığı krema
* 1 çay bardağı filter kahve
*
1 çorba kaşığı kahve likörü
* 3 adet kedidili bisküvi
*
2 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı toz şeker

Kırmızı Biberli Kısır

HAZIRLANIŞI
Bulgurun üzerine kaynar suyu döküp 10 dakika kabarmasını bekleyin. Daha sonra salçaları ve baharatları ekleyin. Elinizle iyice yoğurun. Yarım çay bardağı zeytinyağını, 3 çorba kaşığı nar ekşisini katın, tuzunu ayarlayın. En son olarak,bol su ile yıkanmış ve ince ince kıyılmış maydanoz ve taze naneyi, ilave edin. Dilerseniz marul yaprakları eşliğinde de servis yapabilirsiniz.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 su bardağı ince bulgur
*
1 su bardağı kaynar su
* 2 tatlı kaşığı salça
*
1 tatlı kaşığı biber salçası
* Kimyon, kırmızbiber, reyhan
*
3 çorba kaşığı nar ekşisi
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
*
Maydanoz, taze nane, taze soğan




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Ortam fena gerildiSınırları zorluyor
İdeal kilodan uzaklaşmak...Ani bebek ölümü sendromu
Gençler, solmasın!Soğan, kadınları çok seviyor!
Genç kalmanın formülüPırlantada sonbahar...
Nostaljik bir yolculuk!...Kağıt bebekler hasta!
Tuğba'ya yasak geldiBarış çabaları sonuç vermedi
3 yıldır rejim yapıyorBiri yerken öteki bakar
Gazetecilere dua et sen!Sevgililerin deniz sefası!
Yapay tatlandırıcılarYazın hamam sefasına paydos
Göz seğirmesi deyip geçmeyinBir damla kan hayat kurtarır
Dil altı hapları alırken dikkat!Aşırı ağrı kesici almak...
A'dan Z'ye HastalıklarSiyah göze siyah kalem
Annelik için en uygun yaş 34Günde 1 Aspirin kalbinizi...
Regl sancılarına karşı E...Brad'e hala aşık
Paparazziler bile hızına...Burnuna estetik yaptırdı
Günün ÖyküsüMesaj kutusu
Alt Yazı
GÜNCEL
Çek 'Çek'tire çektire aldı
Bebeğiyle çatıya çıkan genç adam, 2 milyarlık borcu yüzünden intihar...
Acının adı töre!
Ellerinde patladı
Asit koysaydınız!
Türkler, uzay kampında
Gizli bomba kör ediyor...
Kahraman astsubay herkesi...
SPOR
Fark Fark hesapları
Diyarbakır'ı bol gollü yenerek Fenerbahçe taraftarını selamlamak...
Çok gol atarız
Artık hata yapmayın
Son bir hamle
Canaydın'ın barış planı!
Kartal uçuyor
Ceza yerine ödül
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 30 C,Par. Bul. 18 C
ANKARA - Par. Bul. 32 C,Par. Bul. 16 C
IZMİR - Açık 33 C,Açık 17 C
ANTALYA - Açık 30 C,Açık 20 C
ADANA - Par. Bul. 29 C,Par. Bul. 24 C
EKONOMİ
IMKB E: 29.924,830 D:% -0,07
DOLAR S: 1,323 D:% 1,03
EURO S: 1,634 D:% 1,27
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu