Biralı Kabak (MALZEMESİ 4 kişilik) * 3 adet kabak * Yarım şişe bira * 1 su bardağı un * 1 su bardağı zeytinyağı HAZIRLANIŞI: Kabağın kabuklarını soyup 1 cm kalınlığında halka halka doğrayın. Derince bir kaba kabakları koyup üzerine birayı dökün. Bu şekilde 1 saat bekletin. 1 su bardağı zeytinyağını tavada kızdırın. Kabakları biradan çıkarıp tek tek una bulayın. Yağın içine atıp kızartın. Sıcak olarak servis yapın. Çılbır (MALZEMESİ 4 kişilik) * 5 yumurta * 1 kaşık tereyağı * 1.5 su bardağı yoğurt * 3 diş sarımsak * 1 çorba kaşığı sirke * Tuz, kırmızı biber HAZIRLANIŞI: Derin olmayan bir tencereye bol su koyarak kaynatın. İçine bir kaşık tuz ve sirke atın. Kaynayan suya yumurtaları, dağılmamalarına özen göstererek kırın. Beyazları pişince kevgirle süzerek, sarıları dağılmadan çıkarın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Kırmızı biberi tereyağında kızdırın. Sosu üzerinde gezdirip servis yapın.