BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? MUTFAK SÖZLÜĞÜ * Pastörize: Besinlerin özel cihazlarda 65 derece kadar ısıtılarak birdenbire soğutulmasıyla, içindeki mikropların öldürülmesi işlemi * Pembeleştirmek: Yağda kavurarak rengin dönmesini sağlamak * Pilaki: Bol sarımsak, soğan, domates ve zeytinyağı ile pişirilen yemek türü * Poşe etmek: Yiyeceğin kaynama noktasının altındaki sıcaklıkta pişirilmesidir. Kullanılacak sıvı bir taşım kaynadıktan sonra altı kısılarak kaynaması durdurulur. * Silkme: Çeşitli sebzeler ve etle pişirilen sıcak bir yemek * Soğan (piyaz): Kabukları soyulan soğan 2'ye kesilir. Kesilmiş yüzü altta kalacak şekilde kesme tahtasına konur. Birbirine paralel çok ince dilimler halinde kesilir.. * Sote etmek: Eşit parçalara ayrılmış sebze veya etin sürekli karıştırılarak kahverengileşinceye kadar pişirilmeleri * Tavuk tütsüleme: Tavuğun tüylü kısımlarının aleve tutularak tüylerinin yakılıp yok edilmesi