Fırın Makarna HAZIRLANIŞI Makarnaları tuzlu kaynar suda bütün olarak haşlayıp, suyunu süzün. Yağı tencereye alıp, eritin. Makarnaları ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyip, karıştırın. Çukur bir kapta yumurtaları çırpın, sütü ekleyip, çırpmaya devam edin. Tuzu ve karabiberi ilave edin. Makarnaları tepsiye aktarın. Üzerine, kalan kaşar peynirini serpiştirin. Daha sonra sütlü karışımı gezdirin. 180 derece ısıtılmış fırında, üzeri kızarıncaya kadar tutun.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 paket kalın çubuk makarna * 3 adet yumurta * Yarım litre süt * Tuz, karabiber * 2 çorba kaşığı margarin * 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Etli Yaprak Dolması HAZIRLANIŞI Yaprakların tuzunu almak için limonlu kaynar suda bırakın ve saplarını çıkarın. Harcı için rendelenmiş soğanı, salçayı, ince doğranmış maydanozu, pirinç ve kıymayı karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Yaprakları büyüklüklerine göre teker teker veya ortadan 2'ye bölerek alın. Kenarına harçtan koyup sarın ve rulo haline getirin. Tencerenin dibine kullanmadığınız yaprakları yerleştirin ve dolmaları üst üste tencereye sıralayın. Yeterince su ilave edin ve orta ateşte pişirin (Dilerseniz pişerken dolmaların üzerine margarin ilave edebilirsiniz).
MALZEMELER (6 kişilik) Yarım kg kıyma 300 gr salamura asma yaprağı 2 çorba kaşığı pirinç 2 adet soğan 1 demet maydanoz 1 çorba kaşığı salça Tuz ve karabiber
Yoğurtlu Havuç HAZIRLANIŞI Havuçların kabuklarını kazıyın. Yıkadıktan sonra rendeleyin. Bir tavada 3 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın. Rendelenmiş havuçları ekleyin, renkleri değişip sararana kadar kavurun. Tuzunu ayarlayın. Sarımsakları soyup ezin ve yoğurtla karıştırın. Sotelenmiş havuçları servis tabağına alın. Üstüne sarımsaklı yoğurdu dökün, pul biber serperek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 5-6 adet havuç * 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ * Yoğurt, pulbiber * 1-2 diş sarımsak * Yeteri kadar tuz