Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 05 Ağustos 2005
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet sofrası
Mutfak rehberi

Lezzet sofrası



Fıstıklı Köfte

HAZIRLANIŞI
Kıymayı derin bir kaseye alın. İçine sarımsak, dolmalık fıstık, galeta unu, pul biber, zeytinyağı keçi peyniri, tuz ve karabiber katın. En son maydanozu ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak köfteler hazırlayın. Kızgın yağda kızartın ve servis tabağına alın. Diğer tarafta bir tencereye kabukları soyulmuş arpacık soğanları ve patatesleri koyun. Üzerine 2 su bardağı tavuk suyu ilave edin. Patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın. İçine limon suyu, elma sirkesi, reyhan ve soya sosu katarak 5 dakika kaynattıktan sonra köfte ile beraber servis yapın.

MALZEMELER (5 kişilik)
*500 gram kıyma
*
3 diş ince kıyılmış sarımsak
* 2' şer çorba kaşığı dolmalık fıstık ve galeta unu
* 1 çay kaşığı pul biber
*
1'er çorba kaşığı zeytin yağı ve keçi peyniri
* Tuz, karabiber
*
8 dal ince kıyılmış maydanoz
* Kızartmak için: Sıvı yağ
*
Garnitür için: 15 adet arpacık soğan
* 3 adet patates
*
1'er çorba kaşığı limon suyu ve elma sirkesi
* 2 su bardağı tavuk suyu
*
2 çorba kaşığı soya sosu

Zeytinyağlı Şalgam

HAZIRLANIŞI
Taze soğanları, zeytinyağında soteleyin. Küp şeklinde doğranmış havucu ilave ederek 2-3 dakika kavurun. Üzerine şalgam, kesme şeker, sıcak su, tuz, karabiber ve pirinci ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Mısır ununu limon suyu ile açtıktan sonra şalgama katın. Bir taşım daha kaynattıktan sonra servis tabağına alın. Maydanoz ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.

MALZEMELER (5 kişilik)
* 5 adet orta boy küp şeklinde doğranmış şalgam
*
3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 4 adet ince kıyılmış taze soğan
*
1 adet havuç
* 1 adet kesme şeker
*
2 su bardağı sıcak su
* Tuz, karabiber
*
1 çorba kaşığı pirinç
* 1 çorba kaşığı mısır unu
*
1 adet limon suyu
* 4 dal ince kıyılmış maydanoz

Fırında Havuç Ezmesi


HAZIRLANIŞI
Havuçları yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzdükten sonra blendra alın. İçine yumurta sarısı, krema, mısır unu, erimiş tereyağı, tuz ve karabiberi ilave ederek blenderden geçirin. Diğer tarafta ıspanakları kaynar suya batırıp çıkarın. Isıya dayanıklı derin bir cam kasenin içini yağlayın. Un serptikten sonra ıspanak yaprakları ile kasenin dibini ve kenarlarını kaplayın, havuç karışımını da içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında, 30 dakika pişirin. Fırından çıkarttıktan 10 dakika sonra, ters çevirip servis tabağına koyun ve servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 5 adet orta boy havuç
*
2 su bardağı su
* 2 adet yumurtanın sarısı
*
1 çorba kaşığı krema
* 1 çorba kaşığı mısır unu
*
2 çorba kaşığı tereyağı
* Tuz, karabiber
*
10-15 adet ıspanak yaprağı
* 1 çorba kaşığı un




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Biz evleniyoruzÖve öve bitiremiyor
Ekstralar olmasa asla geçinemem!Kumar borcu namus borcu
Sevgilisiyle objektif önündeGökhan'dan maxi single
Zara: Zamanı gelmişti!..Senfonik konserler
Aşkın da renkleri varTatili evinizde yaşamaya...
Hamilelik ve doğum sonrasıÇocuk ve iştahsızlık
ELMA mucizesiSerinleten ipuçları...
Unutulmaz anlarAşk günlüğü
Tatil kazaları ve...Suda boğulan kişiye nasıl...
Dudak ısırma, yanak...Evde yapılan gebelik...
Televizyon, konuşma...Bacaklardaki ağrının...
A dan Z ye HastalıklarBacak boyu eşitsizliği
Sosyetik plaj modasıSaç dökülmelerine karşı...
Angelina Jolie'nin Zahara...Evleniyorlar...
Alt yazıÇizgi ötesi
İki resim arasındaki 7...
GÜNCEL
Böyle Böyle kına gecesi görmedim!
Sibel Can, Suudi trilyonerin kızı Sara'nın kına gecesini anlattı:...
Eda'nın hayallerini bomba...
Süper anne
Hamama giren yaşar
Tercih için son gün
Bitsin bu töre
Er Coşkun Kırandi serbest...
SPOR
Hasret Hasret bitiyor
Şampiyon Fenerbahçe Appiahlı kadrosuyla 20.00'de sahne alıyor.
Fener yine favori
Takviye lazım
Pires, Cimbom'un teklifini...
Trabzon'da deprem
Trabzon faturayı Yattara'ya...
Heyecan yarın başlıyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 36 C,Par. Bul. 27 C
ANKARA - Par. Bul. 28 C,Par. Bul. 22 C
IZMİR - Açık 37 C,Açık 27 C
ANTALYA - Açık 33 C,Açık 29 C
ADANA - Açık 30 C,Açık 28 C
EKONOMİ
IMKB E: 30.123,590 D:% 1,33
DOLAR S: 1,314 D:% -0,27
EURO S: 1,619 D:% -0,09
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu