* 1 kahve kaşığı su için 5 kahve kaşığı şeker kullanırsanız, karameliniz her zaman kıvamında olacaktır. * Kesik limonu saklamak için, üzerine tuz serpin ve kesilen yeri tabağa kapatarak buzdolabında tutun. * Zeytini yıkayarak bir kavanoza koyun, zeytinyağı ile örtün ve biraz kekik, 2-3 diş sarımsak ilave ederek 8 gün süreyle bekletin. Nefis bir tadı olur. Zeytinler bitince, kalan sosu salata sosu olarak kullanabilirsiniz. * Katı yumurta elde etmek için 15 dakika kaynatın. Kabuklarının kolay soyulması için kaynattığınız kaba tuz atabilisiniz. Suyunu da sakin dökmeyin. Saksıdaki çiçeklerin en sevdiği su budur. * Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturun ve delikli süzgece atın. Unla beraber çöpler de düşer. * Omletinizi bal ile yapmayı denediniz mi? Yumurtayı pişireceğiniz yağı kızdırıp biraz bal ekleyin ve yumurtaları kırın. Lezzetli bir yumurta yiyeceksiniz. * Lahananın pişerkenki kokusunu önlemek için, pişireceğiniz tencereye biraz ekmek içi koyun. Yemeğe karışmaması için, ekmek içlerini küçük bir torba içinde koymanız kolaylık sağlayacaktır.