Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 18 Temmuz 2005
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet Sofrası
Bunları Biliyor Musunuz?

Lezzet Sofrası



Sebzeli Tavuk
HAZIRLANIŞI Sos için 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı labne peyniri, 1 diş ezilmiş sarımsak, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ, tuz ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın ve tavuk bagetleri hazırladığınız bu sosa bulayın. 15 dakika kadar sosun içinde bekletin. Sebzeleri ayıklayın, havucun kabuğunu kazıyın, hepsini iyice yıkayıp, iri iri doğrayın. Tavukları ve sebzeleri fırın poşetine yerleştirin. Kalan sosu malzemelerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, yaklaşık olarak 30-40 dakika, tavuklar kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alın. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik)
* 4 adet tavuk baget
* 4 adet taze patates
*
10-12 adet Brüksel lahanası
* 3-4 dal brokoli, 1 havuç
*
1 adet kırmızı biber
* Sosu için: 1 kaşık labne peynir
*
1 kaşık yoğurt, 1 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşıgı sıvı yağ, tuz, karabiber

Yoğurt Çorbası
HAZIRLANIŞI
7 su bardağı suyu tencereye alıp kaynatın. Üzerine ayıklanmış, yıkanmış 4 çorba kaşığı pirinci ve yeteri kadar tuzu ilave edin. Başka bir kapta 1 su bardağı yoğurdu, 1 yumurtayı ve 1 çorba kaşığı unu karıştırın. Pirinçler pişince, sürekli karıştırarak, yoğurtlu karışımı tencereye ilave edin. 10 dakika daha pişirin. Üzerine tereyağda kızdırılmış pul biber ve nane gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER (4-6 kişilik)
*
1 su bardağı yoğurt
* 4 çorba kaşığı pirinç
*
7 su bardağı su ve tuz
* 1 adet yumurta
*
1 çorba kaşığı un
* 2 çay kaşığı tuz
*
Üzerine tereyağ, kuru nane, pul biber

Tuzlu Muffin
HAZIRLANIŞI Yumurtaları derin bir kasede çırpıp, üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 çay bardağı sütü ekleyip karıştırın. 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, ayıklanmış, yıkanmış, kıyılmış dereotu ve maydanozu, küp doğradığınız, sosisleri ilave edin. Karışıma kek kıvamında bir hamur elde edene kadar azar azar un ekleyin. Hazırladığınız hamuru, yağlayıp unladığınız kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, 30 dakika pişirin. Tuzlu muffinleri kalıptan çıkartıp servis tabağına alın. Ilıyınca servis yapın.
MALZEMELER (6-8 kişilik)
* 3 adet yumurta
* 1 çay bardağı süt
*
1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı beyaz peynir
*
Yarım demet maydanoz ve dereotu
* 6-7 adet parmak sosis
*
Aldığı kadar un




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Kalp sağlığınız için...Hobinden tanırım seni!
2005 saç modasıUzman Doktorlar...
Mantar kolay bulaşıyorYalan söylediği an tepki verin
Erkek sinek giremez!Eşsiz bir tatil için
On-line alışveriş devri8 yaş çocuğunun fiziksel,...
Östrojen kullanımı kanser...Günde 5 öğün sebze ve...
A'dan Z'ye HastalıklarSöylemeye utandığınız...
9 ay boyunca jean giyeceksinizÇizgi ötesi
Aşk Günlüğü
GÜNCEL
Ölüme Ölüme el ele gittiler
Terör kurbanı sevgililerin geçtiğimiz hafta Çeşme'de bomba patladı...
İnsanlık ölmedi!
Zorbalık bu!
Manisa panikte
Neron Nurcan!
Kanadalı geline Yörük düğünü
Türkiye'nin ilk dadı okulu
SPOR
Yıldırım Yıldırım operasyon
Yıldırım'ın, Daum'un mutlaka takımda kalmasını istediği Rüştü ile...
Pires'i mutlaka bitirin
Avantaj yine bizde
Ribery şoka girdi
İlle de iki yabancı
Efsane olacağım
Yeterli değil
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 29 C,Açık 20 C
ANKARA - Par. Bul. 27 C,Açık 13 C
IZMİR - Açık 34 C,Açık 18 C
ANTALYA - Açık 30 C,Açık 20 C
ADANA - Açık 29 C,Açık 23 C
EKONOMİ
IMKB E: 28.427,270 D:% -0,26
DOLAR S: 1,332 D:% 0,04
EURO S: 1,604 D:% -0,47
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu