Sebzeli Tavuk HAZIRLANIŞI Sos için 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı labne peyniri, 1 diş ezilmiş sarımsak, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ, tuz ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın ve tavuk bagetleri hazırladığınız bu sosa bulayın. 15 dakika kadar sosun içinde bekletin. Sebzeleri ayıklayın, havucun kabuğunu kazıyın, hepsini iyice yıkayıp, iri iri doğrayın. Tavukları ve sebzeleri fırın poşetine yerleştirin. Kalan sosu malzemelerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, yaklaşık olarak 30-40 dakika, tavuklar kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alın. Sıcak olarak servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 4 adet tavuk baget * 4 adet taze patates * 10-12 adet Brüksel lahanası * 3-4 dal brokoli, 1 havuç * 1 adet kırmızı biber * Sosu için: 1 kaşık labne peynir * 1 kaşık yoğurt, 1 diş sarımsak * 1 tatlı kaşıgı sıvı yağ, tuz, karabiber
Yoğurt Çorbası HAZIRLANIŞI 7 su bardağı suyu tencereye alıp kaynatın. Üzerine ayıklanmış, yıkanmış 4 çorba kaşığı pirinci ve yeteri kadar tuzu ilave edin. Başka bir kapta 1 su bardağı yoğurdu, 1 yumurtayı ve 1 çorba kaşığı unu karıştırın. Pirinçler pişince, sürekli karıştırarak, yoğurtlu karışımı tencereye ilave edin. 10 dakika daha pişirin. Üzerine tereyağda kızdırılmış pul biber ve nane gezdirin. Sıcak olarak servis yapın. MALZEMELER (4-6 kişilik) * 1 su bardağı yoğurt * 4 çorba kaşığı pirinç * 7 su bardağı su ve tuz * 1 adet yumurta * 1 çorba kaşığı un * 2 çay kaşığı tuz * Üzerine tereyağ, kuru nane, pul biber
Tuzlu Muffin HAZIRLANIŞI Yumurtaları derin bir kasede çırpıp, üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 çay bardağı sütü ekleyip karıştırın. 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, ayıklanmış, yıkanmış, kıyılmış dereotu ve maydanozu, küp doğradığınız, sosisleri ilave edin. Karışıma kek kıvamında bir hamur elde edene kadar azar azar un ekleyin. Hazırladığınız hamuru, yağlayıp unladığınız kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, 30 dakika pişirin. Tuzlu muffinleri kalıptan çıkartıp servis tabağına alın. Ilıyınca servis yapın. MALZEMELER (6-8 kişilik) * 3 adet yumurta * 1 çay bardağı süt * 1 çay bardağı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı beyaz peynir * Yarım demet maydanoz ve dereotu * 6-7 adet parmak sosis * Aldığı kadar un