Yağın tipi, kaynağı, oda sıcaklığındaki hali, kolesterol düzeylerine etkisi.
* Teklidoymamış yağ, (zeytin, zeytinyağı, fındık, ceviz, yer fıstığı, badem, avokado) sıvı LDL'i düşürür HDL'i artırır. * Çoklu-doymamış yağ (mısır, ayçiçeği, soya fasulyesi, balık) sıvı LDL'i düşürür, HDL'i artırır. * Doymuş yağ, (süt, peynir, dondurma, kırmızı et, çikolata, Hindistan cevizi) katı LDL ve HDL'i artırır. * Trans margarinler (kızarmış patates, kısmen hidrojenlenmiş bitkisel yağlar, fast-food, ticari unlu mamullerin çoğu) katı ya da yarı-katı LDL'i artırır.
Yapmamız gereken * Günlük kalorinin en fazla yüzde 30'unu yağlardan almamız... * Almakta olduğumuz "kötü" yağları "iyi" yağlarla değiştirmemizdir.